Gent DT / Nutrició

Atura el colesterol amb la dieta

11.06.2017 | 04:20
Atura el colesterol amb la dieta

El primer pas per baixar el colesterol dolent del nostre organisme és eliminar de la nostra dieta els aliments ultraprocesats, les carns vermelles i els embotits, formatges curats o d´untar i els productes de rebosteria i amb sucres refinats. Aquesta és la clau fonamental que els nutricionistes recomanen a totes aquelles persones que estan en risc o pateixen un excés d´aquesta substància.

Tots sabem que el colesterol és una matèria grassa natural present en totes les cèl·lules del cos humà. És necessària per al bon funcionament de l´organisme i la major part es produeix en el fetge. No obstant això, el colesterol també s´obté d´alguns aliments, segons expliquen des de la Fundación Española del Corazón.

El colesterol denominat "dolent" és aquell que les cèl·lules transporten per la sang i es diposita en la paret de les artèries. L´excés del teixit adipós en el cos humà afavoreix l´acumulació de colesterol en la sang, segons assenyala a l´agència Efe, Estefania Ram, nutricionista de l´Institut Mèdic Europeu de l´Obesitat i experta en el tema del colesterol.

"Les plaques de greix poden estrènyer les artèries i causar incidents en el cervell o el sistema cardiovascular. Per això en la lluita contra l´obesitat el principal enemic és el colesterol, que pot elevar-se amb el consum inadequat d´aliments", afegeix.

Una persona que abaixa pes també aconseguirà reduir els nivells d´aquesta substància. Es calcula que, per cada quilo perdut el colesterol total disminueix en un 1 per cent.

Aliats i enemics del colesterol
Per a la nutricionista de l´Institut Mèdic Europeu de l´Obesitat l´alimentació pot ser la gran aliada contra el colesterol. Així, lograrem reduir-lo si eliminem de la nostra dieta els greixos hidrogenats, presents en aliments ultraprocesats, carns vermelles i embotits, formatges, rebosteria industrial, mariscs, rovell d´ou i sucres.
En canvi, els grans aliats són els greixos saludables del peix blau, les nous, l´oli d´oliva i la fruita seca, entre d´altres. Així mateix convé augmentar el consum d´aliments rics en fibra vegetal i productes integrals que ajudaran a eliminar toxines. La nutricionista també aconsella incorporar al nostre menú civada, llegums i cereals. La soja, l´alvocat i la llavor chia són també imprescindibles. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas