Gent DT / Gastronomia

Terrasses: refrescos, tapes i sol en bona companyia

04.06.2017 | 04:22
Terrasses: refrescos, tapes i sol en bona companyia

Ja som a les portes de l´estiu. Hi ha dies en què el sol comença a fer-se notar. Les platges s´omplen poc a poc de banyistes i, en una altra estampa pròpia del bon temps, a les terrasses dels bars i els restaurants, els egarencs hi esmorzen, beuen un refresc, prenen el cafè mentre llegeixen el diari o fan petar la xerrada amb els amics.

De dilluns a divendres, però sobretot els caps de setmana, al Centre, i també als barris, les terrasses esdevenen en aquest temps més que mai un punt de trobada i de mil converses. De pares amb els seus fills petits; de grups de joves que no paren de fer broma ni un moment; de dues velles amigues que tenien pendent de quedar des de feia dies i per fi han trobat el moment.... O d´aquell noi que hi espera la seva cita a cegues...

Entre circumstàncies personals i situacions diverses s´hi barregen les cerveses, els sucs de fruita, els plats d´olives, els pots de quètxup, les escopinyes, els tes i els entrepans. I també els telèfons mòbils. Perquè ja hi seiem sols o acompanyats, els smartphones també són una part molt visible d´aquest ecosistema urbà que són les terrasses.

De dia i nit
N´hi ha que destaquen per la seva especial ubicació dins la ciutat, que ens permet, un cop que hi estem, de copsar el ritme dels emplaçaments més cèntrics de Terrassa. D´altres destaquen més per l´ambientació, perquè estan decorades amb un gust especial que crea una atmosfera màgica. Hi ha altres terrasses, a més, que semblen transformar-se quan arriba la nit i els llums les il·luminen donant-hi un toc singular. També n´hi ha on hi podem menjar d´allò més bé o prendre-hi una copa a l´esguard de la lluna.

Un horari estipulat
La bona idea que representa veure passar la vida des d´una terrassa compta, però, amb alguns límits legals i necessaris per als veïns de l´entorn. La normativa municipal de terrasses, que data de l´any 2015, preveu així uns horaris ben precisos d´obertura i tancament d´aquests espais acel obert. D´aquesta manera, entre diumenge i dijous, les terrasses poden funcionar a la nostra ciutat de 08 a 00 hores. Mentre que els divendres, els dissabtes i les vigílies de festiu, l´horari s´allarga una mica més. En concret, fins a les 01 hores.

L´ordenança també marca, com a condició general, que en el cas que la terrassa es trobi a una vorera, aquesta haurà de tenir una amplada mínima de tres metres. Hi pot haver casos especials de terrasses ubicades a voreres amb una amplada inferior, sempre que el pas lliure per a vianants sigui, com a mínim, d´1,50 metres. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook