Gent DT / Motor

Temps de gaudir de les motos

28.05.2017 | 04:22
Temps de gaudir de les motos

Les matriculacions de vehicles de dues rodes (motocicletes i ciclomotors) a Catalunya han assolit les 47.712 unitats el 2016, el que suposa un 22,6% més respecte a l´any anterior i la situa com a líder del conjunt d´Espanya. L´´increment de les matriculacions en aquesta comunitat autònoma ha estat molt superior al que s´ha registrat en el conjunt del mercat espanyol, que ha tancat el 2016 amb 171.304 unitats i un creixement del 16,1%.

Segons les xifres d´Anesdor (Associació Nacional d´Empreses del Sector de les Dues Rodes) les motos representen el 92,6% de les vendes, amb 44.200 unitats (+22,3%), la millor xifra des de 2008 i també amb un creixement superior a l´estatal (+16%). Els ciclomotors han tancat l´any amb 3.512 unitats matriculades, un 25,6% més que el 2015, davant el 7,7% estatal. Pel que fa a les motos elèctriques, a Catalunya s´han matriculat 148, quatre més que l´any anterior (+2,7%), i suposen un 0,8% del mercat total.

El de les dues rodes és per tant un mercat a l´alça, I és que les motos són un mitjà de transport més econòmic, ràpid i molt més fàcil d´aparcar en ciutats com la nostra. A més, els vehicles de dues rodes presenten un altre avantatge respecte als cotxes: són més netes i eficients quant a conducció i, per tant, més respectuoses amb el medi ambient. Un aspecte a tenir molt en compte en els temps que corren, en els quals reduir la contaminació és un dels principals objectius.

A les grans ciutats
Segons afirmen els experts del sector, una moto de 125 cc és ideal per moure´s per Terrassa. A més, es pot conduir amb el carnet de cotxe, gasten poc i requereixen d´una assegurança petita. D´altra banda, si el que es vol és una moto per anar a la capital catalana, el preferible és adquirir una scooter una mica més potent, d´entre 300 i 400 cc, ja que aporta més seguretat i per tant, permet anar més tranquil.

Això si, per anar segur cal anar ben equipat amb articles que ens protegeixin en cas d´accident, que siguin còmodes i que augmentin la visibilitat del conductor. Pensant en això, un motorista ha de vestir-se amb jaquetes gruixudes que li protegeixin el tors i els braços, uns pantalons que li cobreixin la part inferior del cos i les cames, sabates reforçades, guants, ulleres i casc. A més hauria de dur també protectors d´impacte (braç, espatlles, esquena, pit, coll, malucs, genolls...) per tal d´assegurar la màxima protecció possible en cas d´accident.

Si sou conductors primerencs, heu de tenir en compte un seguit de consells oer cinebçar amb vbon peu des del primer dia. El primer mes amb la moto és crucial, ja que descobriras un munt de coses noves, nous conceptes i nous hàbits. I és que com qualsevol altre vehicle, una moto necessita un manteniment, la conducció necessita un entrenament i el conductor un bon equipament.

Quan es comença és habitual caure en errors típics que amb l´experiència s´aconsegueixen evitar de manera instintiva. Però si aquests errors es coneixen amb antelació serà molt més fàcil evitar-los i així aconseguir una circulació amb moto el més segura possible.

Els experts
Ara que arriba l´estiu i que una moto pot ser ideal per fer petites sortides a la platja o per conduir per la ciutat i estalviar-vos llargues caminades o embussos en els dies de més calor, és un bon moment per plantejar-se si voleu adquirir una moto –que pot ser nova, d´ocasió o de segona mà– o si bé voleu passar pel taller per revisar la que ja teniu i fer una posada a punt per tal d´assegurar que tots els components del vehicle són correctes i estan en bon estat. Sigui com sigui, els amants dels vehicles de dues rodes teniu un ampli ventall de possibilitats a Terrassa, amb establiments especialitzats on us informaran i us assessoraran de manera personalitzada.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook