Gent DT / Motor

Ensenyar a conduir

21.05.2017 | 04:00
Ensenyar a conduir

L´estiu està pràcticament a la cantonada, i amb ell arriba una bona oportunitat per començar a treure´s el carnet de conduir. I és que tenir el carnet es fa gairebé indispensable avui en dia per molta gent que per exemple, té la feina en una població diferent a la que viu. Tenir cotxe també és molt important per tots aquells a qui els agrada anar a passar el cap de setmana fora de casa, fer sortides esporàdiques o fins i tot, aquells que volen estar preparats per qualsevol imprevist personal o familiar que requereixi un desplaçament d´urgència.
Tot i que les autoescoles passen per un moment complicat degut a la falta d´examinadors i el conseqüent retard en les proves, aquest no deixa de ser un bon moment per fer el pas, ja que treure´s el carnet necessita de molta preparació i coneixement, a més de les pràctiques requerides. I és que la seguretat viària s´ha convertit en l´actualitat en una qüestió vital i de responsabilitat. Per això les autoescoles se centren en preparar als seus alumnes a partir d´una conducció autònoma i eficient. És a dir, en aconseguir que el futur conductor adquireixi les nocions suficients per treure el màxim partit al vehicle.
Això si, per aconseguir-ho cal que els temaris siguin compresnbiles per tothom, ja que, especialment els temes d´eficiència, són molt importants però alhora requereixen de gran comprensió. Per exemple, als novells els hi ha de quedar clar que s´ha d´evitar conduir de manera brusca i circular amb marxes llargues i a poques revolucions. A més, també és important reduir la velocitat i fer un ús racional de l´aire acondicionat i la calefacció, a la vegada que es revisa periodicament la pressió dels pneumàtics i s´evita el portar càrregues excessives al maleter.
En aquest sentit cal tenir en compte que els vehicles han millorat molt en els últims temps i ofereixen moltes més opcions relacionades amb l´eficiència. Però cal saber aprofitar-les.
Ofertes suggerents
Terrassa és una ciutat amb forta presencia i tradició del sector de les autoescoles. Un sector que, com molts d´altres, ha estat afectat per la crisi. Però han sabut donar-li la volta a la situació amb ofertes molt llamineres i preus molt especials. Unes promocions que a més poden incloure el regal d´alguna pràctica o alguna classe de teòrica gratuïta. A més, quan arriba l´estiu, sol ser habitual trobar-se amb cursos intensius que permeten aprofitar les vacances anant més hores al dia a l´autoescola i, així, treure´s el carnet més ràpid.
La mitjana d´edat dels alumnes que acudeixen a les autoescoles se situa sobretot en els joves d´entre 18 i 21 anys, tot i que l´edat pot allargar-se més, especialment pel context econòmic.
En l´àmbit professional també s´ha convertit en un aspecte molt rellevant. De fet, és molt comú trobar-se amb moltes ofertes de feina que demanen estar en possessió del carnet de conduir B1 (el de turisme) per poder ser considerat i tenir oportunitats d´accedir al treball al qual un es postula. I avui en dia, tal i com està la situació laboral i econòmica, convé estar el més preparat possible per tot el que a un li puguin demanar.//

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook