Gent DT / Gastronomia

Arriben les carns sintètiques

21.05.2017 | 04:22
Arriben les carns sintètiques

Dues companyies emergents nord-americanes han creat carns de laboratori que, segons informen, tenen les mateixes qualitats i aspecte de les naturals. Amb la que porta el compost que confereix a un bistec el seu color i sabor, s´elaboren hamburgueses, i amb una altra, basada en el cultiu de cèl·lules animals, es produeixen arrebossats de pollastre i plats d´ànec.

Per a carnívors, però vegetals
Impossible Foods o IF (www.impossiblefoods.com) de Oakland, Califòrnia, ha obert una fàbrica per produir al mes almenys 1 milió de lliures (uns 450.000 quilos) de carn, elaborada a base de plantes.

La companyia afirma que produeix "l´única hamburguesa del món que té l´aspecte, el gust, fa olor, es maneja i es cuina com les de carn picada de vaques, i resulta igualment deliciosa i nutritiva. La diferencia, que està totalment feta a base de plantes i amb un impacte ambiental menor molt més baix que el que produeix la ramaderia i la industrialització dels animals".

L´elaboració de les "hamburgueses impossibles", com les denomina IF, utilitza menys aigua, genera menys gasos d´efecte hivernacle i requereix menys terra que les de carn picada i es produeix sense hormones, antibiòtics, colesterol ni sabors artificials.

Aquest producte "que delecta als amants de la carn" és el resultat de cinc anys de recerca en el qual un equip de científics, cuiners i experts en sabors, ha aconseguit "reproduir les experiències sensorials que produeix una hamburguesa càrnia, utilitzant una sèrie de proteïnes, aminoàcids, grasses i vitamines vegetals acuradament seleccionades", assegura el doctor Brown. La companyia assegura que va estudiar la textura, un atribut clau de la carn.

Una altra companyia californiana, Memphis Meats o MM (www.memphismeats.com), ha anunciat la producció de les primeres carns de pollastre i d´ànec del món elaborades a partir de les cèl·lules d´aquestes aus de corral, i que no requereix criar, alimentar, ni sacrificar a aquests animals. L´empresa ha desenvolupat una plataforma tecnològica que li permetrà produir diferents tipus de carn i afinar el sabor, textura i el perfil nutricional d´aquests productes. "A més, tindran un sabor apetitós, un menor impacte en el medi ambient i menors efectes adversos en la salut del consumidor", asseguren. Els fabricants han presentat dues varietats: una de pollastre (per arrebossar i fregir) i l´altra d´ànec, amb la qual es prepara una recepta d´ànec a la taronja.

MM denomina a aquest producte "carn neta" perquè, per produir-la "es requereix menys terra, aigua i energia que la carn convencional i equival al mateix producte però s´obté a través d´un procés molt diferent", indiquen.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook