Gent DT / Motor

En marxa el rebatejat Automobile Barcelona

14.05.2017 | 04:00
En marxa el rebatejat Automobile Barcelona

El rebatejat Automobile Barcelona –fins ara conegut com a Saló Internacional de l´Automòbil de Barcelona– arriba enguany com un esdeveniment pioner en el qual conviurà tota la indústria tradicional del sector automobilístic amb les firmes més avançades de tecnologia.

En aquesta 39a edició, que se celebrarà de l´11 al 21 de maig (els dos primers dies estan reservats a públic especialitzat i premsa) es presentaran 40 primícies mundials, europees i internacionals. Així mateix, es comptarà amb 90 companyies participants i 25 start-ups, el que representa "més empreses participants i més internacionalitat que mai" segons el president del Saló, Enrique Lacalle.

A més de totes les firmes de la indústria tradicional de l´automòbil, també prendran part d´aquest esdeveniment empreses com Google, Orange, Facebook, Oracle, IBM o Microsoft, entre altres, aportant les seves solucions més avançades i explicant les seves aliances amb el sector. "Reunirem en un mateix Saló la tecnologia de la connectivitat i les principals novetats de les marques. Això fa d´Automobile Barcelona un Saló pioner i únic que aposta per la connectivitat de l´automòbil, la sostenibilitat i la conducció intel·ligent", destaca Lacalle.

Renovar-se o morir
El Saló de l´Automòbil es reinventa aquest any després de gairebé cent anys d´història per donar resposta als reptes actuals del sector i a la transformació que està vivint aquesta indústria. Automobile Barcelona es vol posicionar com el saló de referència a escala mundial sobre les noves tecnologies de connectivitat aplicades al vehicle i a la mobilitat intel·ligent, i seguir així l´estela d´altres esdeveniments tecnològics de referència internacional que se celebren també a la Capital Comtal com el Mobile World Congress o l´Smart City Expo World Congress.

Així, Automobile Barcelona estarà dividit en dos esdeveniments interconnectats en un mateix Saló: en l´anomenat Connected Hub –per a professionals– confluiran tecnologia, mobilitat i nous models de negoci; en el Motorshow, es mostraran al públic les últimes novetats de la indústria de l´automòbil.

El primer es tracta d´una extensa àrea de demostració on les empreses presentaran les més avançades tecnologies aplicades als vehicles on es podran provar directament solucions i prototips. Aquí participaran més de 200 ponents, hi haurà 600 ciutats participants de més d´un centenar de països diferents, més de cent hores de conferències i fins a 60 tallers per a professionals. Estarà dividit en tres zones diferenciades: l´Inspirational Arena (un congrés de dos dies on els grans líders compartiran la seva visió i estratègia); Innovation Square (espai on es trobaran les últimes novetats del cotxe connectat, la transformació digital, el big data i un llarg etcètera); i l´Smart Street (una gran demo àrea on empreses i marques mostraran el més avançat en tecnologia aplicada al vehicle. Aquí és on es faran demostracions interactives i pràctiques).

Quant al Motorshow, aquest serà, d´alguna manera, el Saló de l´Automòbil pròpiament dit. Aquest espai acollirà grans esdeveniments, activitats i premiers internacionals. També conservarà l´esperit de mostrar i apropar al gran públic l´oferta actual de vehicles i els pròxims llançaments de la indústria.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook