Gent DT / Reportatge

"El temps de baixa per maternitat és ridícul"

07.05.2017 | 04:21
Patricia Vilches amb el seu fill Max.

Patricia Vilches, 31 anys i mare de Máximo, de nou mesos

És mare treballadora?
Des que va néixer el Máximo fa nou mesos estic en excedència. Amb la meva parella vam decidir que volíem ser nosaltres els qui tinguéssim cura del nostre fill ja que pensem que la responsabilitat és nostra. A nivell econòmic ens hem hagut d´ajustar.

Què pensa del temps de baixa per maternitat que hi ha a Espanya?
És ridícul. Cap bebè es pot criar en quatre mesos. Volen que pugi la natalitat però no donen cap ajuda perquè això sigui així. O bé has de deixar de treballar o bé posar-lo en una escola bressol tot el dia. El més lamentable és que si es posa malalt ni tan sols tens dies per portar-lo al metge.

Pensa que és fàcil conciliar vida laboral i familiar?
No. Jo ara estic en excedència però sóc autònoma, per la qual cosa és molt difícil poder tirar endavant el negoci i criar el meu fill. Hi ha qui ho fa i jo ho admiro. Però en el nostre cas vam decidir que almenys un de nosaltres estigués al costat del Max.

Vostès tenen dos gossos. Com creu que poden ajudar en l´educació dels nens?
Per a nosaltres està sent una experiència molt enriquidora. El cert és que perquè s´estableixi un vincle fort hi ha d´haver tres factors: menjar, afecte i joc. Avui en dia el Max els dóna sobretot joc, però les gosses no entenen la seva manera de jugar. Ell les adora, les busca, les acarona, es posa al seu llit i riu molt. Elles el defensen i es deixen fer, però encara queden punts per establir-se un fort vincle.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook