Gent DT / Reportatge

Gemma Humet, cantant i ara també, mare treballadora

07.05.2017 | 04:21
Gemma Humet amb el seu fill, Jan, en braços.

Des de ben petita, Gemma Humet ha estat involucrada en el món musical. Segurament serà per provenir d´una família de músics, tot i que ella s´ha forjat el seu propi camí. De fet, amb 18 anys va abandonar tota una prometedora carrera com a pianista clàssica per dedicar-se en cos i ànima al cant jazz. Una decisió que no podia haver estat més encertada.
I és que aquesta jove terrassenca que ara viu a Centelles ha triomfat en aquest món, i amb només 25 anys ja era reclamada per referents de la música catalana com Toti Soler o Toni Xuclà, amb qui encara col·labora ben estretament. Però ella també ha fet els seus propis projectes. Així, l´any 2015 va treure el seu primer disc, "Si canto enrere", amb el qual va guanyar el premi Enderrock 2016 al millor disc de cançó d´autor. Ara, fa just una setmana (el passat divendres 28 d´abril) acaba de treure el seu segon àlbum, que porta per nom "Encara". Un treball que, com el primer, promet, i molt. De moment té una agenda de concerts força plena que comença el proper 16 de maig al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT).
Aquesta vegada, però, tot serà diferent al primer cop. No només per l´experiència, que sempre és un grau. Aquesta vegada la Gemma estarà acompanyada del Jan, el seu primer fill, que va néixer el passat 31 de gener. Amb només tres mesos, el petit ja l´acompanya a tot arreu, i és que tal i com confessa l´orgullosa mare "és tan bo i es porta tan bé que em deixa fer-ho tot". Perquè tal i com confessa la Gemma l´embaràs va ser bastant complicat, un fet al qual es va sumar que ella és diabètica i això, per norma general, ho fa tot més difícil. No obstant això, un cop va néixer i després de passar un mes a neonats, se´l va poder endur a casa i tot va posar-se a lloc. Tant, que ella ja és una mare treballadora més i treballa amb tota la normalitat que pot i completament centrada en el nou disc que acaba de sortir. De fet, amb la gira que ja té programada vol endur-se´l a tot arreu "mentre ell ho permeti. Això sí, necessito que vingui algú més amb mi perquè sola és impossible".
En aquest sentit, la Gemma confessa que una dona té més complicat que un home ser mare i treballadora, "i més si, com en el meu cas, fas l´alletament matern, perquè te l´has d´endur". Malgrat tot, està molt feliç per aquesta nova etapa que està vivint, tant a nivell professional com personal.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook