D'on prové el Dia de la Mare

07.05.2017 | 04:21

El Dia de la Mare a Espanya és una celebració familiar amb molts anys d´antiguitat. Encara que el seu veritable origen es desconeix, existeixen diverses versions de quan va néixer. Una d´elles té a veure amb la tradició catòlica que, fins al 1965, va establir el Dia de la Mare el 8 de desembre al nostre país, ja que en els catòlics la imatge de la Mare de Déu és símbol de maternitat i per això s´associava al dia de la Immaculada Concepció.

No obstant això, Anna Jarvis és considerada l´autora d´aquest dia festiu, ja que després de la defunció de la seva mare va realitzar diverses campanyes perquè les progenitores tinguessin el seu dia en el mes de maig. El 1910 es començà a implementar la idea i, al cap d´uns anys, la celebració s´havia convertit en una tradició a diversos països del món.

Més enllà dels regals, les flors i els bombons, el Dia de la Mare significa un agraïment a totes les mares per dedicar-se al treball més dur, incessant i potser invisible que existeix. Mostrar-nos agraïts amb la persona que ens ha donat la vida escapa de les vendes comercials i ens recorda la importància de la família. El coratge, la determinació, la força i l´amor són els valors més bonics que podem aprendre i que elles ens ensenyen.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook