Gent DT / Comerç

Gaudir dels espais exteriors

07.04.2017 | 08:01
Gaudir dels espais exteriors

Llegir un bon llibre, gaudir d´un esmorzar tranquil·lament, preparar un dinar amb els amics, fer un bon sopar romàntic... Amb la primavera, quan torna la calor però el vent és fresc i els primers raigs de sol ens escalfen, ens ve de gust altre cop passar el màxim de temps possible a l´exterior. Un moment que, en països com el nostre, gaudim al màxim. I què millor que poder-ho fer a casa nostra, amb la intimitat i el relaxament que això comporta.

Si tenim un espai, sigui més petit o més gran, que puguem aprofitar per posar-hi una taula amb cadires, alguna planta i un tendal, i potser una butaca, un sofà o una hamaca, ja tenim tot el necessari per gaudir dels dies, i també dels vespres, de bon temps.

Enguany, hi ha dos estils de jardins contraposats que estan molt de moda, els jardins moderns i els d´estil rústic. Els primers poden incloure un camí amb llambordes, fonts, arbustos tallats geomètricament o fins i tot l´ús d´acer en alguns dels elements.

En canvi, els rústics estan decorats principalment amb tons marronosos i rajoles de terracota. Materials com la pedra natural, la fusta o el color blanc també en són grans protagonistes.

Tampoc podem oblidar l´auge de les "bones energies" dels últims temps, per la qual cosa la decoració zen segueix ocupant un lloc molt important.

Aquests són una tipologia de jardins japonesos en els quals s´elimina completament l´aigua, tot i que es dibuixen, amb rasclets de fusta, patrons ondulats en zones de sorra que simbolitzen aquest medi. Excepte la molsa, les plantes tampoc s´usen en aquests jardins. En canvi, els jardins japonesos, que conviden a relaxar-se, es caracteritzen per contenir elements de pedra, plantes i aigua combinats de manera harmoniosa. També és comú trobar cascades, rierols i estancs juntament amb bonsais i bambús.

Espai per gaudir
Per a aquest 2017, la decoració de jardins portarà noves tendències en decoració de mobiliari que de ben segur encantaran als apassionats dels espais exteriors. Així, vénen amb força els mobles que combinen l´acer inoxidable i l´alumini termolacat amb marbre, que conviuen amb cadires i prestatgeries de teca i vímet.

Un mobiliari amb una estètica cuidada guanya força per conformar un espai còmode i relaxant per gaudir de l´exterior. Les tecnologies més avançades s´apliquen a innovadors teixits outdoor confeccionats amb polièster resistent al sol per vestir els mobles d´exterior amb colors brillants com el turquesa o el paprika (pebre vermell), que impregnen de vida els estampats amb motius florals i animals. El concepte d´oasi de benestar a l´aire lliure pren força i l´objectiu és aconseguir un ambient alegre en els jardins i terrasses.

La tendència en colors per a mobles se centra en el blanc, el terra, el bronze i l´antracita. La paleta de colors està pensada per fondre´s amb l´entorn en uns mobles dissenyats per ser gaudits per la seva alta resistència, durabilitat, funcionalitat i confort. Quant als elements decoratius i les plantes, el color que més es porta, seguint amb la tendència natural, és el verd. No obstant això, per complementar la tendència anomenada Greenery, hi ha professionals que han suggerit altres colors com a complement, que poden anar des de gammes clares i colors pastel fins a tons més intensos per afegir-hi matisos. Així, un groc suau, un marró avellana, el blau maragda, el color remolatxa, el granat o el morat són alternatives per a flors, testos, pintures, coixins, cortines, mobles i també per a tendals. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook