La fortalesa mental, clau per als jugadors

02.04.2017 | 04:00

Què defineix la fortalesa mental? Què fa que un jugador sigui capaç de funcionar molt bé en la majoria de moments competitius, especialment en els més difícils de gestionar? El psicòleg esportiu David Peris parla sobre el paper que pot tenir la fortalesa mental d´un esportista que busca els millors resultats dins la pista.

Així, analitzant quines són les característiques que defineixen a un jugador mentalment fort, apunta que una d´elles és que es coneixen a si mateixos. "Saben quins són els seus punts forts i les seves debilitats tan en general com en cada moment en concret". D´altra banda, també afirma que són persones que examinen adequadament la realitat, és a dir, que són capaços d´estudiar les condicions de la pista, dels seus rivals i de si mateixos. En tercer lloc, el psicòleg esportiu David Peris apunta que són esportistes que busquen solucions en comptes de lamentar-se dels problemes. No hi ha excuses, només busquen la manera d´enfrontar-se a una dificultat i veure què poden fer per solucionar-la de manera favorable.

També són gent que se centren en el moment present, no en el que ja ha passat, en els errors que han comès o en el que podria passar. D´altra banda, es plantegen reptes estimulants dels quals puguin aprendre. "Tenen en ment objectius atractius i estimulants així com què poden fer (i que no) per aconseguir allò apassionant que volen aconseguir", apunta Peris. Finalment, però no menys important, aquests esportistes amb gran fortalesa mental aprenen del que passa, amb independència de la victòria o la derrota. Valoren les seves accions favorables i busquen la manera de ser millors en el futur.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook