Martí Montferrer: "Vaig obrir el canal per la falta de divulgació científica"

25.02.2017 | 04:22
Martí Montferrer: "Vaig obrir el canal per la falta de divulgació científica"

Martí Montferrer, de 21 anys, és de Badalona, estudia Geologia a la UB i té dos canals a YouTube: "CdeCiencia" i "Cogitare".

Per què va obrir "CdeCiencia" l´abril del 2014?
Un dels motius va ser que no hi havia canals similars en espanyol però una altra de les raons era la falta de divulgació científica als mitjans de comunicació. A més, volia transmetre la passió que des de petit tinc per la ciència.

De què parla als seus vídeos?
Tracto totes les ciències però el tema de l´espai és un dels més sol·licitats i a què dono més cobertura.

Gestiona sol els dos canals?
El que són els vídeos ho gestiono tot jo: producció, guions i gravació. Però amb el tema econòmic m´ajuda el meu pare. Amb els canals guanyo una mica de diners, però no la quantitat suficient per viure de YouTube.

Com són els seus vídeos?
Divulgatius però bastant amens, amb música, animacions, fotos... I tenen una part de curiositat important que ajuda molt que la gent s´enganxi i aprengui.

Què intenta despertar en els seguidors?
Generar-los interès pel coneixement, per seguir investigant per ells mateixos i per fascinar-se per l´univers, que és molt interessant.

Quina creu que és la clau del seu èxit?
La gent diu que sóc una persona molt oberta i ho agraeixen molt. Veuen que sóc humà, cosa que a través d´una pantalla de vegades costa, i els agrada el to proper i la passió que tinc. M´emociono molt en els vídeos.

Coneix el perfil dels seus subscriptors?
El pic d´edat és els 20 anys i, respecte al gènere, només hi ha un 6,8% de dones. És impactant. Pensava que passava perquè sóc lleig però comentant-ho amb els companys he vist que, a ells, també els passa; de fet jo sóc el que té més subscriptores. En desconeixem el motiu. Em costa d´acceptar que el percentatge sigui tan baix.

La majoria de youtubers científics també sou homes?
En el cas hispanoparlant tots som homes; no hi ha cap dona. És impactant però és així. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook