José Luis Crespo: "M'apassiona ensenyar que l'univers és una bogeria"

25.02.2017 | 04:22
José Luis Crespo: "M'apassiona ensenyar que l'univers és una bogeria"

El manxec José Luis Crespo, de 22 anys, apropa la física des de "QuantumFracture", un canal que té més de 234.000 subscriptors.

Amb quin objectiu va crear el seu canal?
El vaig crear per passió. M´agrada molt la ciència i durant la meva època d´institut vaig consumir molta divulgació científica. Va ser aleshores quan em vaig endinsar en el món de YouTube i vaig començar a seguir youtubers angloparlants. Em vaig adonar que hi havia molts canals que es dedicaven a la divulgació científica amb un format completament nou i vaig buscar si n´hi havia en espanyol però no en vaig trobar. Al cap d´un temps, l´any 2012, quan vaig entrar a la universitat vaig obrir "QuantumFracture".

Tenia algun referent?
Sí. Per a mi un dels millors divulgadors del món és Henry Reich, del canal "MinutePhysics".

Dedica molt temps a YouTube?
Sí, ara hi dedico quasi tot el meu temps. Estudio Física a Madrid, em queden algunes assignatures per acabar la carrera i estic aprofitant aquest any, que estic més lliure, per dedicar més temps al canal. Quan el vaig obrir, vaig començar amb un ritme molt lent però des del gener pujo vídeos cada setmana.

El seu és un canal centrat en la divulgació de la física?
Sí. És el que més conec i m´apassiona molt aquesta part de la física que t´ensenya que l´univers és una bogeria, que hi passen coses que no són normals en el món real. La física que t´ensenyen a l´escola és una mica bàsica, a mi, el que m´agrada és ensenyar aquesta part de l´univers en què passen coses increïbles.

Quin estil tenen els seus vídeos?
Diria que és un estil dinàmic, amb ritme, una cosa jove, desenfadada i original. Sempre intento explicar alguna cosa que aquell espectador que està cansat de veure la divulgació de sempre pugui gaudir.

Què pretén transmetre?
Vull que els espectadors aprenguin, que s´entretinguin, compartir la meva passió per la ciència amb ells i mostrar que, encara que tot sembla molt difícil, hi ha unes idees conceptuals molt belles que tothom pot entendre. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook