Gent DT / Salut & Bellesa

Revisar les dents a totes les edats

18.02.2017 | 04:23
Revisar les dents a totes les edats

La boca no és un sistema aïllat sinó que està interrelacionat amb la resta del nostre cos. Això demostra que existeixi una estreta relació entre la nostra salut bucal i la resta de salut general. Qualsevol afecció o alteració de les dents pot repercutir a més en el nostre benestar.

Les dents i les genives hi han d´estat lliures d´infeccions perquè en cas contrari poden causar càries, inflamació o periodontitis, pèrdua de les dents o mal alè o halitosis. D´aquí la importància de tenir bona cura de la dentadura i de revisar el seu estat a la consulta d´un odontòleg amb una certa periodicitat.

Si la nostra salut bucodental és òptima, amb una visita i higiene professional a l´any és suficient. En situacions de tenir alguna patologia o alteració a la boca que necessiten ser controlades, les revisions poden ser cada tres o sis mesos, segons marqui l´especialista.

El perfil dels pacients
Un dels errors més comuns és acudir al dentista quan notem dolor o símptomes anormals a la nostra boca. En alguns casos la càries o la infecció ja estan avançats i és impossible salvar la peça dental natural. Per no arribar a aquest extrem la primera regla d´or és la prevenció i res millor que acudint a temps a una consulta. Una norma que no només han de complir els adults sinó també els pacients més petits.

A més del control de la càries i de les malalties de les genives, en una revisió es pot detectar si existeix desgast mecànic o atrició (per bruxisme) a les dents, pèrdua de l´esmalt o, en el cas dels infants, un creixement anòmal de les peces dentals que necessita correcció amb ortodòncia. En definitiva, les revisions són garantia de salut i també d´un bon somriure. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas