Mercat del Triomf

Un mercat familiar amb molt a oferir

29.11.2016 | 04:21
Un mercat familiar amb molt a oferir

Anar a comprar al Mercat Municipal de Sant Pere, o Mercat del Triomf, és trobar-te amb un lloc petit i acollidor, on els venedors formen una gran família. Alguns són fills dels fundadors ja jubilats, altres fa molts anys que van entrar al mercat i altres tot just acaben d´engrescar-se en aquesta nova aventura. Tots ells, però, saben que els dos grans valors d´aquest mercat són el producte fresc i de qualitat i el tracte professional, acurat i molt proper al client. Són precisament aquests valors els que han permès aconseguir una clientela "molt fidel i fixa que prioritza la qualitat del producte per davant del preu", afirma Filomena Solé, de la Xarcuteria Montserrat. La mateixa Filomena destaca l´ambient familiar i acollidor del mercat: "Sabem el que volen els clients, els diem pel nom, els coneixem, sabem què els agrada, com volen les coses...". Aquesta és una opinió compartida per la majoria (per no dir tots) els paradistes. De fet, Manel Arnau, de Llegums Paquita, diu que "més que clients, tenim una família" i Anna Ribera, de Flors Ribera, afirma que "oferim un tracte personal que no es troba en altres botigues". Una clientela que varia segons el dia. Així, entre setmana la tipologia de compradors que visiten el mercat sol ser de clients de "tota la vida", dones de 55 anys d´edat de mitjana que viuen al barri i que tothom ja coneix. En canvi, els dijous i divendres a la tarda i sobretot els dissabtes, la gent que hi va és més jove. D´aquesta manera es fa clientela nova i això fa ser optimistes als venedors. També destaquen, tal i com explica Filomena Solé, "els clients de tercera generació, els néts dels avis que ja venien a comprar al Mercat del Triomf fa molts anys".
Actualment hi ha obertes 28 de les 34 parades disponibles, 4 de les quals se situen a la part exterior. Destaca que en els últims temps no s´ha tancat cap parada, i les persones que s´han jubilat han traspassat el seu negoci. D´altra banda, també s´han anat omplint parades que abans eren buides. I és que, tal i com afirma Cristina Cano, vicepresidenta de la nova junta del mercat, es tracta d´un espai que de cara a l´emprenedor és una opció molt econòmica. " Qui aposta pel mercat es beneficia des del primer dia de tenir una àmplia clientela i fidelitzada. A més, la inversió que cal fer en el nostre mercat per començar amb un negoci és mínima. És per això que cada vegada vénen més emprenedors a posar el seu negoci en el nostre mercat", subratlla Cano.
I és que al mercat sempre han sabut assessorar el client, oferint el bo i millor dels productes a totes les parades. Vedella de Girona, marisc de Galícia, llegums cuites just unes hores abans, pollastre de pagès, pa ben calent, plats cuinats, peix de platja, embotits i formatges gourmet i artesans, olives de tots els tipus i verdures i fruites de pagès i de proximitat són els productes de primera qualitat que ofereixen i que conformen una cistella ben saludable. I també són una molt bona opció de cara a les festes nadalenques per preparar uns àpats deliciosos i que deixaran bocabadats els familiars.
A part del bon ambient, els venedors destaquen també els productes d´aquest mercat, "de màxima qualitat i amb una gran varietat en l´oferta", destaca Maria Trinidad Ferrer, de la Polleria Trini. Una afirmació amb la qual la resta de venedors estan d´acord. Així, Eva Maria Rodés, de Carnisseries Nati, afirma que "es tracta d´un mercat amb productes d´alta qualitat a totes les parades" i Montserrat Amat, de Fruites i Verdures Carolina, subratlla que "oferim més qualitat que en un supermercat". Però a més de la part tradicional que tant encant aporta a anar a comprar al mercat, algunes de les parades també s´han modernitzat per captar clients amb les vendes per internet. Així, per exemple, la Cristina Cano, de Natura Granel, explica que "també disposem d´una botiga online per a tots aquells clients que no es puguin apropar a la nostra parada". Per la seva banda, Miguel Méndez, de Capritx Ibèric, no només té la web sinó que a més accepta encàrrecs via WhatsApp. I de cara a les festes nadalenques compten amb un programa ben variat i entretingut per animar la gent a gaudir de l´espai envoltats de l´ambient nadalenc i familiar que emana un lloc tan destacat i històric de la nostra ciutat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas