Gent DT / Gastronomia

Cremes de verdures

26.11.2016 | 04:23
Cremes de verdures

Ja arriba el fred i el cos ens demana preparacions calentes i aliments reconstituents, energètics i rics en vitamines que ens ajudin a escalfar-nos i a mantenir les defenses fortes com un roure. I les cremes de verdures són ideals per a aquesta època, en què grips, constipats, virus, mocs i altres malalties o afectacions respiratòries ens amenacen constantment.

A més, les cremes són una bona manera d´aconseguir que els nens mengin verdura. Si el que no agrada és el color verd, podem barrejar-hi altres verdures de color clar: ceba, bolets, api... Però també podem ser creatius i jugar una mica. Per exemple: posar un tomàquet o un ou dur enfonsat i dir que cal acabar-s´ho tot per salvar-lo.

I no cal repetir. De cremes, n´hi poden haver tantes com de verdures trobem a la venda. Fins i tot les podem preparar amb el que tinguem a la nevera: pastanagues, espinacs, bledes, carabassa, porros, col, pebrots... El límit està en la nostra imaginació.

De les cremes també destaquen les múltiples propietats i beneficis per al nostre organisme, el que fan que siguin imprescindibles a la taula. Tot i que depèn del tipus de verdures que s´incloguin en la preparació de la crema, en general totes tenen una aportació molt important de vitamines, minerals i fibra, a la vegada que ens mantenen hidratats gràcies al seu alt contingut en aigua. D´altra banda, no contenen greixos, per la qual cosa el seu consum no contribueix a augmentar el colesterol; combaten la retenció de líquids pel seu contingut en potassi, i la majoria aporten una gran quantitat d´antioxidants que prevenen l´envelliment a més d´evitar malalties cardiovasculars.
També destaquen per ser plats amb poques calories i de fàcil digestió. I a més, preparar-les és molt ràpid i econòmic. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook