Gent DT / Comerç de proximitat

Carrers de Jaume Cantarer, del Vall i plaça del Doctor Cadevall

26.11.2016 | 04:22
Carrers de Jaume Cantarer, del Vall i plaça del Doctor Cadevall

El principi de la Plaça Vella, si venim del carrer Major, trobem un carrer curtet, ubicat a la dreta. Es tracta del Jaume Cantarer, un carreró que es recorre amb cent passes i que té un caràcter secundari, ja que la major part de la gent va cap a la plaça o bé en torna, acostumada a passar principalment pel carrer de l´Església. No obstant això, és una via força comercial, que amb els anys ha anat veient com creix l´activitat en aquest sentit.

De fet, l´accés a Jaume Cantarer, el marquen dues grans botigues amb entrada a la Plaça Vella: United Colors of Benetton i Intecat Store (amb una part de l´aparador que dóna al carrer). Ambdues són un bon reclam per als vianants que, tot passejant per la Plaça Vella, es veuen atrets a enfilar aquest carrer i descobrir què s´hi amaga. A més, els seus comerciants participen en les campanyes organitzades per l´Associació Terrassa Centre, engalanant els carrers per la Fira Modernista i Nadal, tal com destaca la presidenta de l´associació, Maria Costa.

Quan hi ha més moviment entre setmana és a les entrades i sortides de les escoles, així com a les hores del pati dels alumnes dels col·legis del voltant. Al cap de setmana, en canvi, s´omple de gent -especialment dones- que baixa cap al centre i que, aprofitant que té els fills jugant a la Plaça Vella o el marit prenent alguna cosa, fan un cop d´ull a les botigues.

En acabar aquest carreró topem amb el carrer del Vall, pot ser el més comercial dels tres sobre els quals parlem avui. Si ens posem a l´extrem del carrer, mirant des de la Rambla cap al carrer de la Rutlla, cada cop anem trobant més establiments del sector serveis: centres de dietètica, guarderies, escoles i acadèmies, restaurants, bars i cafeteries, tendes de roba, perruqueries i fins i tot una oficina que es dedica a l´ocupació (ajuda els ciutadans a trobar feina i les empreses a trobar treballadors), entre altres. Aquest és un carrer amb molta activitat per on passa molta gent, ja sigui per anar a comprar, per moure´s pel centre o per anar i sortir de l´escola.

Conduir pel centre
A més cal destacar que és un dels pocs carrers del centre històric que permeten anar amb cotxe (o amb moto, ja que hi ha força joves que fan servir aquest vehicle) arribant gairebé a la Plaça Vella. I també connecta amb la plaça del Doctor Cadevall i el carrer del Col·legi. De fet, gràcies al carrer del Vall es pot arribar al del Col·legi per les dues bandes, ja sigui venint de la Rambla com des del Portal Nou i la Rutlla, ja que es tracta d´un vial de dues direccions que connecta el trànsit en aquesta zona tan cèntrica de la ciutat. Malgrat tot, això que pot ser un avantatge també es converteix en un inconvenient, especialment per als comerços. I és que "les voreres estretes i el constant pas de cotxes dificulten l´activitat comercial", explica Maria Costa, presidenta de Terrassa Centre. És per això que confia que "es faci exclusiu per a vianants i així segur que millora aquest aspecte".

Hores punta
I al mig del carrer del Vall, mirant cap a la Plaça Vella, trobem la plaça del Doctor Cadevall. Es tracta d´un espai petitó i amb pocs comerços, on destaca el bar El Quijote. I és que es tracta d´un establiment que porta molts anys a la ciutat, tot i que ha anat canviant de propietaris, i que és especialment conegut pels alumnes dels centres educatius del voltant així com pels treballadors de la zona. A més, té un petit aparcament per a motos i uneix el carrer del Vall amb el carrer Major, tant per a vianants com per a vehicles, el que el situa al rovell de l´ou i el converteix en un dels carrers més transitats d´aquesta zona de la ciutat.

Com passa en els altres dos carrers, aquesta plaça s´omple especialment amb l´entrada i sortida de les escoles així com a les hores del pati, quan a més dels estudiants hi van a parar els treballadors dels establiments més propers per anar a esmorzar. A partir de les cinc de la tarda, s´hi veuen sobretot estudiants que fan petar la xerrada amb els amics mentre prenen alguna cosa per entretenir l´estómac fins a l´hora de sopar.

Com es pot comprovar, es tracta de tres carrers molt units que no només comparteixen zona sinó també un ambient tranquil amb l´encant del centre i els ciutadans que es beneficien de tot el que els poden oferir. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas