Apunts d'història

27.11.2016 | 04:00

Carrer del Vall
Tal i com indica Baltasar Ragón en el seu llibre "Els carrers de Terrassa l´any 1900": "Aquest nom fa pensar que en aquell indret hi havia hagut part del circuit o perímetre de l´antic vall, que donava a fora del mur fortificat de la vila". De fet, el caràcter encorbat del carrer així ho fa pensar.

Carrer de Jaume Cantarer
També conegut com el carrer d´en Seller i de Sant Pau, aquest carreró porta el nom d´un prohom de la ciutat, que al segle XIV hi residia. És un dels carrers que durant més temps van mantenir la seva antiguitat, i fins fa poc conservava la majoria de portals rodons i alguns en vidriera, segons destaca l´historiador Joaquim Verdaguer.

Plaça del Doctor Cadevall
Un carrer que porta el nom d´un altre prohom de la ciutat: Joan Cadevall i Diars, botànic i geògraf que tot i néixer a Castellgalí va integrar-se plenament a la societat terrassenca. Va ser director del Reial Col·legi Terrassenc, va fundar i dirigir l´Escola d´Arts i Oficis i va ser president-fundador de l´assemblea local de la Creu Roja així com director del Centre Meteorològic i president de la Cambra de Comerç.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook