Activitats per a tots els gustos; un públic per a totes les edats

27.11.2016 | 04:00

Tallers d´iniciació a l´escriptura literària, exposicions artístiques, repassos bibliogràfics a la trajectòria d´escriptors, clubs de lectura o "l´hora del conte" per a nens. Aquestes són algunes de les variades activitats que tenen lloc a la Biblioteca Central de Terrassa, també coneguda com a BCT.

Aquest espai va néixer l´any 1998 com a fusió de dues biblioteques que ja existien al districte 1, la biblioteca Soler i Palet i la Salvador Cardús. Fixem-nos-hi quan hi anem. El conjunt arquitectònic de l´equipament recorda el d´una edificació industrial. Aquest, de fet, va ser l´aire que l´arquitecte Josep Llinàs va voler donar al projecte quan va dissenyar la biblioteca sobre l´espai de l´antiga i important fàbrica Torredemer.

Un fons documental
Més enllà dels llibres que ocupen de coneixement els prestatges, la BCT guarda un interessant fons documental d´entitats i àmbits diversos de la ciutat. Així, des del web municipal terrassa.cat se´ns indica que la biblioteca disposa d´un fons especial de jazz (un gè-nere musical tan i tan lligat a la nostra ciutat). D´igual forma, la BCT compta amb una interessant col·lecció de llibres dirigida al col·lectiu LGTB, a més d´un racó per als pares i les mares que volen trobar, en els llibres, eines per a un gran repte, educar els fills.

La BCT també disposa d´una hemeroteca en la qual podem cercar exemplars més o menys antics d´aquesta mateixa capçalera, Diari de Terrassa. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook