Maite Mellado, mare d'un nen que juga a futbol al Jabac benjamí

"Trobo a faltar més relació entre clubs i famílies"

19.11.2016 | 04:22
"Trobo a faltar més relació entre clubs i famílies"

Com a mare, quins valors vol que capti el seu fill en l´esport?
Quan ens plantegem que els nostres fills facin algun esport ho fem bàsicament per tres motius: pels beneficis que se´n deriven en l´àmbit de la salut, per ajudar-lo en l´etapa evolutiva i en el creixement personal, i per contextualitzar part de la socialització dels nens.

Considera que els clubs fan prou per transmetre aquests valors?
Vull pensar que tots els clubs parteixen d´aquests valors. No hem d´oblidar que, encara que la filosofia del club sigui la de promoure valors positius, dependrà sempre de la base que el nen porti de casa i del referent que tingui.

Quin paper creu que ha de tenir l´entrenador en aquest sentit?
Els pares esperem que els entrenadors siguin bons formadors tècnicament, però també esperem que siguin bons educadors. Els nens els respecten, els veuen com un exemple. A vegades, els manquen petites nocions de com tractar grups, sobretot de nens.

Moltes vegades s´apunta als pares com a mal exemple per als fills.
Hi ha de tot. L´educació al nen se li ha de donar des de casa i, si un nen creix amb crits, amb manca de respecte i en un context hostil, possiblement la manera natural de resoldre els conflictes serà aquesta. Crec que el treball ha de ser transversal, i que, aquí, tots tenim un paper a jugar i a col·laborar, tant la família com els clubs.

N´hi ha prou amb pancartes per eradicar l´agressivitat?
Si encara hi ha agressivitat és perquè amb campanyes institucionals i pancartes no és suficient. Jo trobo a faltar en el món dels clubs esportius la relació del club amb les famílies. Fent un símil, com l´ampa a les escoles. Es tracta de sumar esforços per aconseguir eradicar la violència a l´esport i tant els nens com els pares han de sentir el club com a propi. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook