Joan Comerma, director de l'escola d'hoquei del Club Egara

"Els pares han de tenir clar el rol del seu fill"

19.11.2016 | 04:22
"Els pares han de tenir clar el rol del seu fill"

L´esport ha d´aportar valors o només ha de ser esport?
L´esport ha d´aportar valors com la companyonia, l´esforç, el sacrifici, saber guanyar i perdre, la superació... Aquests valors, a la vida real, els nens també se´ls trobaran i segurament els serviran. De totes maneres, que ningú s´equivoqui, es formen per competir bé.

Dins del procés de formació al seu club, el comportament dels jugadors o les jugadores quin punt d´importància té?
Per a nosaltres té molta importància el comportament tant dins com a fora del camp. Hi ha ordres estrictes que, si observem un mal comportament, ja sigui vers el company, rival, àrbitre, instal·lacions, etcètera, s´ha de recriminar i estudiarem una sanció exemplar.

Tenen instruccions per als monitors en aquest sentit?
Sí, han d´informar el seu coordinador i a mi mateix.

Tenen alguna normativa interna per evitar mals comportaments?
Quant a jugadors, estrictament és un tema de control i vigilància. Tenim establertes tres etapes, avís individual, avís als pares i out. Als pares, els hem avisat que els grups de WhatsApp són informatius i no de comentaris, per exemple, contra entrenadors, direcció o funcionament de grup. El fill del responsable dels comentaris incendiaris descansarà algun partit.

La tasca és del club o els pares són una eina fonamental?
Els nens i nenes, només els tenim 4 o 5 hores a la setmana i aquesta tasca, un tant per cent molt alta, ha de recaure en la família i el col-legi, i nosaltres posar-hi la nostra part. Els pares han de tenir clar el seu rol vers el seu fill en el món de l´esport i, malauradament, uns quants no ho entenen. Jo els dic: els àrbitres arbitren; els jugadors juguen; els entrenadors entrenen, i els pares animen i gaudeixen veien el seu fill jugar. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook