Gent DT / Motor

Fer que els nens viatgin segurs al cotxe

13.11.2016 | 04:21
Fer que els nens viatgin segurs al cotxe

Si tots hem de tenir cura quan viatgem per carretera, les precaucions s´han d´extremar encara més quan al cotxe hi ha nens. Sobretot, si són nadons. Un recent informe de la Fundació Mapfre indica que, si un bebè de només sis mesos viatja a la falda d´un adult i hi ha un accident, el menut sortiria acomiadat de forma automàtica cap endavant i quedaria greument ferit perquè la persona amb qui estava podria arribar a aixafar-lo.

Si malauradament qui pateix l´accident és un nen de sis anys que està assegut al seient del darrere, però sense el preceptiu coixí elevador, el seu cinturó de seguretat es desplaçaria de tal forma que l´hi podria causar lesions greus al coll. I el cos del nen podria lliscar per sota del cinturó, amb conseqüències tal vegada fatals.

Solucions
Amb l´ús d´un sistema de retenció infantil homologat i adequat al pes del menor, això ja no ocorreria. El motiu és que el cinturó de seguretat frenaria el desplaçament del nen. D´aquesta manera, el risc que patís una lesió seria mínim.
La Fundació Mapfre ha arribat a aquestes conclusions després d´haver dut a terme nombrosos assajos de col·lisions. En aquestes proves s´examinava l´ús de diferents sistemes de retenció infantil, tant quan s´utilitzen d´una manera correcta com incorrecta.

Els tests d´impacte realitzats van demostrar que, si als més petits els queda el cinturó de seguretat folgat, els menors poden patir danys al cap i al tòrax davant d´un xoc. Aquestes zones també poden sofrir lesions si s´empren sistemes de retenció infantil envellits i no homologats, que poden trencar-se en cas de sinistre.

Recordem que, segons la normativa actual, els menors que tenen una alçada igual o inferior a 135 centímetres hauran d´usar un sistema de retenció homologat, adaptat al seu pes i talla, i sempre col·locat als seients posteriors de l´automòbil. Viatjar en cotxe ha de ser, per davant de tot, segur. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas