Carta al director

Gràcies Terrassa #juntssomcapaços

12.11.2016 | 04:23

Fa uns dies, a Prodis vam passar una mala estona. El Xavi, un dels nostres companys del servei ocupacional, va plegar a la seva hora i va pujar a un autobús per anar a la piscina. L´únic problema va ser que ell va a la piscina els divendres i estàvem a dimecres. El Xavi, com ens pot passar a tots, es va confondre i va provocar, sense voler, que tant la seva família com tots els seus companys i monitors de Prodis ens preocupéssim per saber on era.

La mala estona, però, va durar només unes hores, ja que, gràcies a la magnífica resposta de la ciutat, el Xavi va ser localitzat i portat a casa sa i estalvi.

A Prodis, quan vam saber que el Xavi no havia arribat a casa, vam activar el protocol d´actuació, avisant tant la Policia Municipal com els responsables de Tmesa, així com utilitzant els canals propis de comunicació. La pàgina de Facebook de la fundació va ser un d´aquests canals, rebent en molt poca estona més de 500 comparticions de la crida emesa per saber on era. Les xarxes socials, que de vegades tant critiquem, mai van tenir tant sentit com en aquest moment.

Finalment es va localitzar el Xavi, i va ser gràcies a tots. Gràcies a un crit d´alarma realitzat de manera controlada, confiant en la força de la gent, el Xavi va arribar a casa com si no hagués passat res. La predisposició de tots i totes compartint, preocupant-vos per saber com anava la cerca o oferint ajuda per al que fes falta va ser una experiència que encara avui ens emociona quan hi pensem. Només per aquests moments ja val la pena agrair a la ciutat de Terrassa els serveis i, sobretot, la ciutadania que té.

L´actuació de la Policia Municipal va ser exemplar, conscients de la particularitat de la situació, va actuar de manera efectiva i molt professional per aconseguir localitzar el Xavi. Igual que tot el personal de Tmesa, que va ser qui finalment va trobar-lo viatjant en un dels seus autobusos sense cap mena de problema.

Situacions com aquesta et fan adonar que Terrassa és una ciutat viva, amb serveis de gran qualitat i amb una ciutadania compromesa. Una ciutat que, malgrat ser tan gran, fa pinya quan un dels seus la necessita. Una ciutat disposada a ser inclusiva, integradora i generadora de civisme i bona convivència.

Aquest és un exemple més que, quan ens ho proposem, tot és possible. Per tot això no ens cansem mai de repetir que "junts en som capaços". D´això i de molt més.

Moltes gràcies a totes les amigues i amics de Prodis. Moltes gràcies Terrassa.

Dani Jorquera, gerent de Prodis

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook