Sergi Casamitjana, director gerent de l'Escac

29.10.2016 | 04:22

Fa cinc anys que el productor Sergi Casamitjana exerceix de director de l´Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (Escac). Però porta tota la vida vinculat al centre, ja que abans n´havia estat subdirector, càrrec que va ocupar durant dues dècades. En aquest temps afirma que el centre ha anat madurant i ampliant-se, aconseguint així un lloc cada cop més destacat en el panorama cinematogràfic espanyol. I és que l´objectiu de l´Escac és formar els alumnes perquè a l´acabar puguin incorporar-se al món laboral.

D´altra banda, el director afirma que, tot i que el centre s´ha esforçat molt per potenciar Terrassa com una ciutat de cinema, i que en aquest sentit Juan Antonio Bayona ha fet una gran feina, encara queda molt camí per recórrer. Això sí, de moment descarta que a mitjà termini la seu de l´Escac es traslladi a Barcelona, tot i que reconeix pressions. "L´espai de l´escola s´ha duplicat i el preu d´aquestes instal·lacions a Barcelona seria molt més alt."

Quant a la situació en la qual es troba el centre de cinema actualment, Sergi Casamitjana afirma que "ara més que mai no tenim cap problema financer. Tenim la sort de gaudir de molta més demanda que oferta i per tant som un centre finançat amb capital completament privat". 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook