Gent DT / Motor

L'èxit de les dues rodes

29.10.2016 | 04:22
L'èxit de les dues rodes

Catalunya segueix al capdavant de matriculacions de motocicletes, amb 25.113 unitats matriculades de gener a juliol d´aquest 2016, segons dades de l´Associació Nacional d´Empreses del Sector de les Dues Rodes (ANESDOR). Això significa per a la comunitat autònoma un 28,2% del total nacional i una crescuda del 9,1% del total estatal.

I no és d´estranyar si tenim en compte que la moto és un mitjà de transport més ràpid, econòmic i més fàcil d´aparcar a l´hora d´anar per una ciutat, com per exemple Terrassa. A més, els vehicles de dues rodes presenten un altre avantatge respecte als cotxes que cal tenir en compte: són més nets quant a conducció i, per tant, una mica millors per al medi ambient.

De totes les motocicletes, les que lideren el mercat són les de tipus escúter, amb un creixement del 3,2 per cent i 56.230 unitats matriculades a tot l´Estat de gener a juliol.

Establiments especialitzats
Ara que acaba l´any i arriba Nadal, pot ser un bon moment per plantejar-se si passar pel taller de reparacions a fer una posada a punt de la moto o si demanar-ne una de nova als Reis d´Orient. Dues alternatives que representen una inversió en seguretat. La primera perquè assegurarem que tots els components del nostre vehicle de dues rodes són correctes i estan en bon estat. La segona, perquè gaudirem d´una moto nova, que sempre fa il·lusió.

Quan es té una motocicleta, també cal tenir molt present l´estat de l´equipament, que ha de respondre a les premisses bàsiques de protegir en cas d´accident, fer que el motorista estigui còmode (tant ara que comença el fred com quan fa calor) i augmentar la visibilitat (en certa manera, que sigui cridaner).

Pensant precisament en això, un motorista ha de vestir-se amb jaquetes que li protegeixin el tors i els braços, pantalons per cobrir la part inferior del cos i les cames, sabates reforçades, guants, ulleres i casc, entre altres. A més, ha de portar protectors d´impacte (braç, espatlles, esquena, pit, malucs, coll, genolls...) per estar ben protegit en cas d´accident.

Els amants de les motos a Terrassa tenen una àmplia oferta d´establiments especialitzats en el sector de les dues rodes on poden anar per informar-se´n i assessorar-se´n.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas