Gent DT / Comerç

Carrers Major, de la Unió, de les Parres i Plaça Vella: Àmplia oferta a ple centre

25.09.2016 | 04:00
Carrers Major, de la Unió, de les Parres i Plaça Vella: Àmplia oferta a ple centre
Carrers Major, de la Unió, de les Parres i Plaça Vella: Àmplia oferta a ple centre

Els carrers Major, de la Unió i les Parres i la Plaça Vella es troben a ple casc històric de la ciutat. Aquestes vies, per on cada dia passen centenars de persones, acullen un gran nombre d’establiments dedicats a temàtiques ben diferents. Restauració, moda, perfumeria, perruqueria, banca, serveis immobiliaris i electrodomèstics són només alguns dels nombrosos àmbits comercials que formen part de l’àmplia oferta del cor de la ciutat. Aquests carrers, a més, concentren diverses notaries i despatxos de professionals liberals. El client té, doncs, on triar.

“La Plaça Vella és el centre neuràlgic de Terrassa, està plena de comerços i tots estan associats. El carrer Major és una de les vies més transitades i els carrers de la Unió i de les Parres són carrers de pas del centre històric”, sosté Maria Costa, presidenta de l’associació Terrassa Centre. “L’oferta comercial i gastronòmica de la Plaça Vella és molt potent; la plaça està plena de terrasses. I, al carrer Major, totes les portes estan obertes; no hi ha cap local tancat”, afegeix.

Un dels grans atractius d’aquesta zona comercial és que els seus carrers són sols per a vianants, cosa que atrau tant terrassencs com forasters, molts dels quals decideixen passar-hi una bona estona de compres. En són coneixedores les grans firmes de moda, que de mica en mica han anat ocupant els espais comercials d’aquestes vies, sobretot del carrer Major. Els grans grups espanyols com Inditex i Mango van ser els primers a descobrir el potencial de la zona, a la qual de mica en mica s’han anat sumant altres multinacionals estrangeres com H&M i Benetton, així com conegudes firmes del sector de la perfumeria i el calçat. La irrupció d’aquests establiments ha fet que el carrer Major hagi perdut una mica de personalitat però, en canvi, hagi guanyat en hàbits i horaris més cosmopolites ja que la majoria d’aquestes grans cadenes obre al migdia.

Una zona molt viva
“És un carrer absolutament cèntric i molt viu. Hi ha molta gent movent-se amunt i avall cada dia i els comerços són molt visibles”, explica Montse Palau, de Palau i Associats. Pere Simó, de GSP Centre de Negocis, considera que “és el punt neuràlgic de la ciutat, el punt de circulació més important del centre. A més, hi ha molt comerç, transport públic i infraestructures ben a prop”.

Per la seva banda, la fotògrafa Gemma Pla opina que “en aquest carrer ho tens tot a mà. La majoria són comerços petits i de proximitat, on et mimen i cuiden la teva compra, i on pots passejar tranquil·lament lluny de sorolls de cotxes i fums, estan a dos minuts de l’entrada de l’autopista i d’una de les estació de tren de FGC”, destaca.

“La conversió en zona sols per a vianants va representar un gran canvi. Ara és un carrer amb molta vida, on la gent pot passejar i comprar tranquil·lament”, assenyalen des de Milar Paloma. “És el carrer principal de Terrassa, el motor de la ciutat”, afegeix Jordi Rodríguez, d’Ambar Immobiliària.

Mentre que la majoria de locals del carrer Major estan ocupats per botigues de roba i calçat, a la Plaça Vella destaquen els bars i cafès. És habitual que les taules a l’aire lliure d’aquests establiments estiguin plenes de ciutadans prenent un refrigeri. “La Plaça Vella és un lloc entranyable, sempre hi ha gent, és el centre neuràlgic de Terrassa”, assenyala Cristina, propietària del Confit i d’una de les franquícies de Llagurt. “És el lloc més emblemàtic de Terrassa i és molt freqüentat”, diu Joaquín González, del Cafè Central, que ha obert les portes al públic aquesta setmana.

La Plaça Vella és un punt de reunió i descans, i els avis, els pares i mares amb nens i el jovent, alguns dels seus ocupants habituals. La plaça, però, és també un punt de passada per on cada dia transiten persones procedents dels vuit carrers que hi arriben. Un d’aquests eixos és el carrer de les Parres, una via estreta i discreta que passa desapercebuda als ulls de molts. No obstant això, es tracta d’una travessia amb negocis variats, que serveix també com a nexe entre la Plaça Vella i el carrer de la Unió. Aquest últim és una via comercial per excel·lència tot i que molts dels seus aparadors formen part de botigues que tenen la porta d’entrada als carrers adjacents. El carrer de la Unió, a més, ens facilita el trànsit per altres zones de vianants del centre de la ciutat plenes de tendes i atapeïdes de clients.

Els comerciants opinen
“Sense ser a primera línia, és un carrer molt comercial tot i que m’agradaria que tingués més vida”, destaca Pepe Berenguer, de Finques Llaberia Puigbò. “És un carrer molt ample, còmode per caminar. Cada dia hi ha botigues més maques i la plaça de Salvador Espriu és molt viva, alegre, amb molt ambient i a la vora de tot”, opina la Carme, de Gras Floristes.

“La gent hi passeja molt tranquil·lament, cosa que permet que es fixin en els comerços. Tot i això hi podria haver més negocis a peu de carrer”, afegeix Berta Cortés, de la perruqueria Raffel Pagès. “Jo tinc pacients de tot Espanya i a tothom li encanta aquesta zona”, assegura el doctor Casermeiro.
Respecte al carrer de les Parres, l’advocat Miquel Gabarró apunta que “està a la zona sols per a vianants i és molt tranquil, però a pesar d’estar al centre no és gaire comercial; la majoria són despatxos i empreses de serveis”. “És molt cèntric i alhora molt discret per als nostres clients”, comenta Emi Carreras, de Carreras Dental. Així, la majoria dels propietaris dels negocis d’aquests carrers destaquen que siguin sols per a vianants i que es trobin al mig de la ciutat, tot i que a alguns els agradaria que tinguessin encara més vida. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook