Gent DT / Comerç

Portal de Sant Roc i carrer de Gutenberg: un eix molt transitat

18.09.2016 | 04:00
Portal de Sant Roc i carrer de Gutenberg: un eix molt transitat
Portal de Sant Roc i carrer de Gutenberg: un eix molt transitat

El carrer de Gutenberg, la plaça de Clavé i el portal de Sant Roc conformen un sol eix que connecta el barri de Ca n’Aurell amb el centre de la ciutat. Aquesta artèria, que puja en línia recta des de la plaça del Progrés fins a la confluència dels carrers de la Cisterna, del Vall i Major, és una de les més transitades de la ciutat. Per aquí passen els que es desplacen a peu cap al cor de Terrassa, els que deixen el cotxe en els pàrquings de la zona i els que vénen o se’n van amb tren o amb autobús. Molts aprofiten el trajecte per comprar en els diversos comerços d’aquestes vies. “El carrer de Gutenberg és l’enllaç entre el Centre i Ca n’Aurell. A més, ha estat sempre un carrer ple de comerç”, assenyala Maria Costa, presidenta de l’associació Terrassa Centre. “El portal de Sant Roc és l’entrada a Terrassa, tant per a la gent d’aquí com de fora. Tant un com l’altre són carrers molt òptims per al comerç”, afegeix.

Les tendes històriques com la merceria Sant Roc o la botiga Carreras han anat deixant lloc a d’altres de noves. Aquests carrers han viscut els últims anys un canvi constant d’establiments però el portal de Sant Roc, la plaça de Clavé i el carrer de Gutenberg segueixen sent espais comercials de primer ordre. Aquesta artèria, que canvia de nom cada pocs metres, s’omple cada dia de clients que s’apropen als frankfurts, la farmàcia, els forns i pastisseries, la joieria, les sabateries, les botigues de moda i els comerços de telefonia mòbil, entre d’altres. I és que, en els 341 metres d’aquest eix, hi podem trobar tot tipus de negocis on passar un bon dia de compres.

“El carrer de Gutenberg és molt curt però molt comercial”, expliquen des de la Llibreria Egara. “És petit i cèntric però és com un barri en si mateix; no és impersonal com altres carrers”, diu Anna Pascual, propietària de la botiga de moda Tokut. “És un carrer molt cèntric i amb força moviment de persones, tot i que estant tan a prop de la Rambla d’Ègara i de la plaça del Progrés crec que n’hi podria haver més si es promocionés i s’hi fessin activitats per tal de potenciar-hi l’activitat”, opina Jordi Crespo Cid, de la Serralleria Crespo. “M’agrada molt. Les voreres són amples i hi circulen cotxes. És un carrer petit ple de comerços. És un dels millors carrers que hi ha”, assenyala Xavier Raya, propietari de Rosell Serveis Immobiliaris.

Pel que fa al portal de Sant Roc, des d’Aguilar Joiers destaquen que, al ser un carrer molt cèntric, és un indret molt favorable per a qualsevol tipus de negoci. Joan Brugueras, titular de la farmàcia ubicada en el número 64, recorda que “és un eix comercial molt important del centre de Terrassa des de fa molts anys”. A més, apunta que és un carrer molt dinàmic amb “voreres molt amples”. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook