Gent DT / Motor

El nou Scénic, segur en termes màxims

18.09.2016 | 04:00
El nou Scénic, segur en termes màxims
El nou Scénic, segur en termes màxims

El Saló de Ginebra, que va tenir lloc a la ciutat suïssa el març passat, va ser l’escenari que Renault va triar a l’hora de presentar l’Scénic, un històric monovolum que la marca va crear fa gairebé vint anys. Ara, uns mesos després d’aquella presentació, el Programa Europeu d’Avaluació d’Automòbils Nous (Euro NCAP) li ha donat cinc estrelles, la qualificació màxima en termes de seguretat.

El nou Scénic esdevé, d’aquesta manera, el vintè vehicle de Renault que obté aquesta nota. L’examen de l’organisme va atorgar una valoració del 90 per cent pel que fa a la protecció dels ocupants adults i del 82 per cent en la seguretat pensant en els nens.

Estructures passives
L’Euro NCAP també ha valorat la seguretat passiva de què disposa el nou Scénic, que està proveït d’una estructura amb acers reforçats, col·locats d’una forma estratègica per a la tranquil·litat dels ocupants del vehicle.

A banda, el nou Scénic està equipat amb dos airbags de cortina per a la primera i la segona filera, i dos airbags de tòrax d’última generació per a la part davantera. És així com l’inflat dels airbags s’adapta a les mesures del conductor i dels passatgers.

L’última versió, la quarta, del Renault Scénic segueix la línia dels seus antecessors, tot i que és una mica més alt, més llarg i més ample. El parabrisa és molt extens; el capó, curt, i els fars tenen una forma de “C”. A més, poden beneficiar-se, d’un mode opcional, de la tecnologia led. El model compta amb cinc motoritzacions dièsel i dues de gasolina.

El germà gran
L’altre membre de la família dels Scénic, de Renault, igualment valuós pels seus recursos en termes de seguretat, és el Grand Scénic. Disponible en cinc i set places es tracta d’un vehicle familiar per excel·lència. En quins aspectes ho identifiquem, això?

Per començar, l’automòbil disposa del sistema One Touch, que permet abatre d’una forma automàtica els seients del darrere. Així s’aconsegueix una superfície plana per tal de facilitar la càrrega que, quan viatgem en família, de vegades pot ser molta.

Les mides del Grand Scénic també resulten pròpies d’un model d’allò més familiar. Així, aquest cotxe és 24 centímetres més llarg que el nou Scénic. D’aquesta manera, el maleter també disposa d’un major volum.

L’experiència de viatjar en el germà gran de la saga es completa amb el sistema multimèdia R-Link 2, que es materialitza amb una gran pantalla. Té unes dimensions de 8,7 polsades. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook