Gent DT / Disseny

Dormitoris infantils i juvenils

11.09.2016 | 04:00
Dormitoris infantils i juvenils
Dormitoris infantils i juvenils

Una bona manera de trencar la rutina que el mes de setembre ens torna a imposar després de les vacances de l’estiu pot ser fer el pensament de renovar part del mobiliari de casa. Per exemple, canviant l’habitació dels nostres fills.

Siguin ben petits o més crescudets, sembla que la tendència passa pels mobles que tenen tonalitats pastel, és a dir, aquelles que ens donen una sensació de suavitat. Són tons clars, sovint discrets, com els beixos o els grisos, i d’altres cops més atrevits, com els roses, els turqueses, o fins i tot els verds, els taronges o els blaus.

Aquestes possibilitats cromàtiques tindran diversos efectes sobre les habitacions dels infants i els joves. D’una banda, la neutralitat dels colors pastel, i dels mobles naturals, d’estil nòrdic, que marquen tendència, ens aportarà llum a la cambra, a part d’una sensació més relaxant que la que ofereixen els mobles de tons més intensos. Alhora, el mobiliari de colors tirant a suaus que ara es porta, fa que ressaltin més els matisos, com les vetes dels armaris o els petits detalls més acolorits que les peces puguin tenir.

Cercant l’espai
Un estil decoratiu desproveït d’intensitat també ens permetrà que guanyem sensació d’espai. Aquest és un efecte molt important, tenint en compte que les mides de molts pisos resulten avui en dia força limitades.

Els fabricants de mobles per a nens i adults prou que ho saben. És per aquest motiu que posen a l’abast dels clients una gran quantitat de recursos per aprofitar al màxim els metres quadrats dels dormitoris. Per a qui no està avesat al terreny de la decoració i l’interiorisme, alguns d’aquests enginys són sorprenents. Bressols per als nadons que poden convertir-se en llits més llargs i amples quan el nen creixi; llits amb calaixos a sota; llits que tenen un segon llit desplaçable que queda amagat si convé; llits que tenen una certa alçada perquè hi pugui haver un escriptori a sota; llits abatibles, que s’amaguen a un armari i passen d’una posició vertical a una d’horitzontal i viceversa, etcètera. Les opcions són múltiples. Escolliu-ne la millor!. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook