Gent DT / Comerç

Carrers de Terrassa: Sant Pere i Cardaire

16.09.2016 | 04:21
Carrers de Terrassa: Sant Pere i Cardaire
Carrers de Terrassa: Sant Pere i Cardaire

Si hi ha un carrer comercial i històric per excel-lència a Terrassa, aquest és el de Sant Pere. Amb unes botigues que daten de principis del segle XX (les actuals, ja que als arxius se´n documenten de molt més antigues), aquest és i ha estat un dels carrers més passejats de tota la ciutat. I amb motiu. "És un entorn molt agradable perquè és molt tranquil, no hi passa cap cotxe i a més a més és molt ample", destaca Maria Costa, presidenta de l´Associació Terrassa Centre. Aquestes característiques li confereixen una lluminositat i una gran sensació d´espai que ajuden que els aparadors llueixin com a pocs carrers.
A més de les botigues per a l´equipament de la persona (roba, sabateries, joieries, tendes de complements...), hi ha diverses cafeteries, forns de pa i pastisseries que poden fer de la passejada un moment encara més agradable. A més, el carrer també compta amb un cinema, una escola, establiments per tenir cura del cos (com perruqueries i centres d´estètica) i tendes de telefonia mòbil. Si bé abans les botigues optaven per buscar el tram més proper al centre (entre la plaça de la Font Trobada i el passatge de Gaudí) el cert és que, amb la dinamització del centre, ara tot el carrer està molt transitat.

Tot plegat fa que, en els 238 metres de llarg d´aquesta popular via -segons les dades de l´Ajuntament-, hi puguem trobar gairebé tot el que necessitem mentre passem una bona tarda de compres. Per això és una de les principals vies comercials, "un carrer amb molta afluència i molt agradable per passejar-hi", tal i com destaca Oriol Gelabert, del +Bruixeries.

I, per això, aquest vial és un mirall de la societat egarenca. I no només perquè els seus aparadors reflecteixen les últimes tendències i gustos en moda, complements i fins i tot tecnologia dels seus ciutadans, sinó també perquè s´hi pot veure reflectida la situació econòmica del moment. Així, es pot veure el constant canvi d´establiments i els locals tancats i barrats que esperen que algú els llogui per obrir un nou negoci.

Al rovell de l´ou
Entre Sant Pere i la Font Vella hi ha un carrer que fa de pont. Es tracta del del Cardaire, un carrer de pas ubicat al bell mig del casc antic. Aquesta via sempre té una gran afluència, no només per ser l´enllaç de dos carrers principals, sinó perquè acull dues escoles (Cultura Pràctica i l´Avet), així com un centre pediàtric i diversos establiments comercials i de restauració. Tot i que també hi ha força establiments buits. "L´Ajuntament no hauria de vetar que s´obrissin depèn quins establiments, ja que hi ha molts locals buits", afirma Maite Argemí, de Finques Esvillar. Per la seva banda, Jordi Mampel, de la botiga LOFT Lyfestyle Store, destaca que "és un carrer per a vianants, tranquil i molt bonic", afirma. Però també creu que li cal vigilància, ja que "als vespres es formen botellons i queda tot molt brut". Xavi Fornieles, propietari de la tenda de llaminadures Xalada, afegeix que "és un carrer cèntric i per això hi acostuma a passar molta gent".

Però, si ens hi fixem, la dotzena d´arbres i els diversos bancs que hi ha instal·lats al mig d´aquest ample passeig ens permeten fer-nos una idea de la tranquil·litat que s´hi respira (sempre i quan no ens trobem amb les hores punta d´entrada o sortida dels col·legis). A més, si el dia és bo i fresc podem fer un cop d´ull als jardins de la Casa Museu Alegre de Sagrera, oberts de dimarts a divendres de 10 a 12, dissabtes de 10 a 19 i diumenges d´11 a 14. Així ens podrem fer una idea de com eren els jardins de les cases burgeses de Terrassa del segle XX. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas