Gent DT / Motor

Hyundai i10: la segona generació evoluciona

04.09.2016 | 04:00
Hyundai i10: la segona generació evoluciona
Hyundai i10: la segona generació evoluciona

La companyia d’origen coreà Hyundai està a punt de presentar les novetats en el model més petit de la seva família de vehicles, l’i10. Ho farà al proper Saló Mundial de l’Automòbil de París, que tindrà lloc a la capital francesa entre l’1 i el 16 d’octubre.

Tot i que encara queden algunes setmanes perquè arribi aquesta data, ja coneixem una bona part de les característiques que presentarà la renovació de l’i10. A París, la marca no hi exposarà pas un model nou, sinó una segona generació del cotxe ara renovada.

De quina manera? Hi ha tres conceptes clau per entendre la no-va cara i els millorats serveis amb què comptarà l’utilitari. El disseny, la connexió a internet i la seguretat a la carretera.

Un nou frontal
Entre els canvis relatius al disseny, l’i10 inclou una renovada graella davantera en forma de cascada, és a dir, amb una línia corba que, segons la marca, “flueix d’una manera natural i que esdevindrà en un futur una senya d’identitat de la família Hyundai”.

Al modernitzar l’i10, el paraxocs també ha sofert canvis. A més, l’automòbil incorpora ara uns llums led diürns a les dues bandes del frontal que li confereixen un aspecte més sofisticat.

Al darrera també hi ha canvis. Hi apareix una banda en color negre i uns llums per fer front a la boira que són una continuïtat del propi disseny frontal del vehicle.

Ja a l’interior, els clients podran escollir una nova combinació opcional de teixit en to vermell.

Més protegits i connectats
Fer que el risc de patir un accident sigui el mínim possible ha passat a ser una prioritat per als fabricants. En aquest sentit, el renovat i10 inclou una nova càmera frontal que alerta el conductor, a través de sons i de forma visual, si apareix algun risc de xoc amb algun altre vehicle.

El model també està equipat amb un sistema que adverteix d’una forma immediata qui està al volant de si corre algun risc quan fa un canvi de carril. Això sí, sempre que el conductor vagi a una velocitat mínima de 60 quilòmetres per hora. L’alerta es produeix d’una manera acústica abans que el cotxe creui la línia que el separa del carril del costat.

En relació amb la connectivitat (un altre dels aspectes que els vehicles actuals ja no poden descuidar), l’i10 està proveït amb el sistema Apple CarPlay (en què les icones de l’iPhone apareixen directament a la pantalla del vehicle) i amb l’Android Auto, per a mòbils Android.

La majoria de prestacions en seguretat i connectivitat en general només es troben als segments superiors del model. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook