Gent DT / Motor

Lexus incorpora de sèrie un nou mitjà de suspensió

28.08.2016 | 04:00
Lexus RC F 2017.
Lexus RC F 2017.

Una de les comoditats més bàsiques que perseguim a dins del cotxe és que no haguem de patir moviments bruscos del vehicle, ja sigui perquè el conductor accelera una mica, frena o bé per possibles irregularitats que hi hagi al terreny. El sistema de suspensió que tingui el nostre automòbil esdevé llavors essencial perquè el viatge sobre quatre rodes esdevingui plàcid i sense molestos vaivens.
És amb aquest mateix objectiu que la marca Lexus ha incorporat a les versions de 2017 de la gamma esportiva F un modern sistema AVS. Què volen dir aquestes sigles? Doncs responen al concepte de suspensió variable adaptativa, que a la pràctica implica que el mecanisme de suspensió del cotxe és capaç d´adaptar-se d´una manera òptima a les diferents característiques que presenti l´asfalt.
La novetat és que tant el model RC F 2017 com el GS F 2017 de Lexus incorporen de sèrie aquest modern sistema AVS. El mecanisme destaca per la seva rapidesa, ja que en molt menys d´un segon és capaç d´adaptar-se a les noves condicions de la carretera.

Quatre modalitats
Aquest mètode d´absorció d´impactes pot ser Eco, Normal, Sport i Sport+. De fet, cada vegada que comença la conducció, el vehicle torna al mode Normal. Són els conductors, els qui després trien la modalitat que més s´estimen per al seu viatge.
Amb l´opció normal, el desplaçament esdevé suau i uniforme. Així, quan la velocitat del vehicle s´incrementa, el sistema AVS augmenta la força d´amortiment i d´aquesta manera ofereix una marxa més ferma. Llavors, d´una manera automàtica disminueix el moviment del cotxe. Què passa quan l´automòbil va més lent? Doncs que el mecanisme AVS atorga un estil de conducció bastant més suau.

En paral·lel
La idea essencial és que, amb aquest mecanisme, el xassís del vehicle es mantingui sempre en paral·lel a la superfície durant el viatge. I, això, ho agrairan els passatgers, donat que aquesta tecnologia busca l´estabilitat a dins d´aquest habitacle en moviment. A més, el mecanisme redueix els molestos sorolls que de vegades vénen de la pròpia carretera.
Les versions 2017 de la gamma F de Lexus, que són les que incorporen ja de sèrie aquesta innovació tècnica, es troben ja disponibles a la xarxa de centres Lexus tant de la Península Ibèrica com de les Illes Balears.
Lexus és una marca japonesa vinculada al conglomerat empresarial de Toyota. La firma va néixer l´any 1989 per competir amb els vehicles d´alta gamma que es veien als Estats Units. Després, Lexus va traspassar més fronteres. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook