Gent DT /Oci

Viatja a un destí sostenible

31.07.2016 | 04:00
Lagos.
Lagos.

El 62% dels viatgers de tot el món afirma que aquest any li agradaria triar una destinació per a les seves vacances tenint en compte la possibilitat de reduir l´impacte mediambiental, i el 50% consideraria viatjar a una destinació si sap que practica bons hàbits sostenibles. Així ho revela l´informe global sobre turisme sostenible de Booking.com, realitzat a viatgers de deu països amb més de mil respostes en cadascun.
Els espanyols semblen especialment interessats en aquesta tendència. Segons l´estudi de Booking.com, són els quarts amb més possibilitats de freqüentar granges sostenibles o realitzar viatges agroculturals. Solament els superen els xinesos, els brasilers i els italians. Per al 35% dels enquestats, comprar artesania i menjar local és una manera de practicar turisme sostenible, a part d´altres mètodes més tradicionals de respectar el medi ambient. A més, experimentar el menjar local és un factor fonamental per conèixer la cultura del destí per a gairebé la meitat dels viatgers que van participar a l´estudi.
Al fil d´aquesta demanda, el nombre d´allotjaments que ofereixen estades experiencials, productes locals i serveis personalitzadors també s´ha incrementat considerablement.

Cada vegada són més les propietats que prenen mesures per protegir el medi ambient (el 36% dels allotjaments enquestats per Booking) i per donar suport a la comunitat local (15%).

Què és el turisme sostenible?
Amb freqüència s´identifica amb una manera de viatjar respectuosa amb el medi ambient, però va més enllà. "No és un producte ni és un nínxol de mercat. És una filosofia", explica Susana Conde, fundadora de Agrotravel Turisme Responsable, una de les agències de viatges pioneres a Espanya en aquesta pràctica. Aclareix que "una cosa és ecoturisme, que és turisme de naturalesa sostenible, però no tot el turisme de naturalesa és sostenible".

Per això Booking.com, líder global d´allotjaments a tot el món, revela els millors destins sostenibles que apareixen en el rànquing de sostenibilitat de la World Wide Fund for Nature (WWF). Tots combinen paisatges naturals ben preservats amb activitats perfectes per a l´estiu i la possibilitat de contribuir a les comunitats locals. Els que recomana són: Ponta Delgada, a les Açores; Lagos i Cascais, a Portugal; Bayona i Noja, a Espanya; Pafos, a Chipre; i, finalment, Yeápetra, a l´illa grega de Creta. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook