Gent DT / Motor

Amb la caravana, sense perill a la carretera

31.07.2016 | 04:00
Amb la caravana, sense perill a la carretera
Amb la caravana, sense perill a la carretera

Despeses de comunitat, l´IBI, la tributació a la declaració de la renda, l´assegurança de la llar... Són molts els dispendis associats a tenir una segona residència. De fet, l´Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) diu que tenir una propietat alternativa a aquella en què vivim de forma habitual costa, entre tot plegat, uns 1.800 euros a l´any.
Per aquest motiu hi ha qui s´estima més deslliurar-se´n i fer que la seva segona residència circuli sobre rodes. Les caravanes, és a dir, els remolcs arrossegats per un automòbil condicionats com a habitatges, són una opció a l´alça.
Com que volem que circuleu segurs a la carretera aquest estiu, en aquest article us oferim quatre consells bàsics per anar segurs amb la vostra caravana. Ens basem en les recomanacions que dóna Arval, la companyia de mobilitat de BNP Paribas.

Trieu el cotxe apropiat
Primer de tot, hem de saber si el nostre cotxe podrà transportar el pes de la caravana, o no. Per saber-ho, haurem de mirar la fitxa tècnica de l´automòbil. En general, el pes que el vehicle pot remolcar no ha de superar la meitat del pes que faci el propi cotxe.

Condicioneu-lo
Abans de marxar, cal que revisem la pressió de les rodes de l´automòbil que tibarà de la caravana. També és molt important que els pesos entre el cotxe i la casa amb rodes estiguin equilibrats. Per això us aconsellem que no carregueu massa el maleter de l´automòbil per evitar que la seva part del darrere quedi massa baixa. Les alçades es descompensarien. Un cop tot revisat, ja va sent hora que ens asseiem i comencem a gaudir de conduir. Sempre amb seguretat.

Fixeu-vos en la velocitat
Quan portem la casa a l´esquena, el límit de velocitat a les autopistes i autovies és de 90 quilòmetres per hora si el remolc pesa menys de 750 quilos. Si el pes és superior, la màxima rau en els 80 quilòmetres per hora. A les carreteres convencionals, la frontera són els 70 quilòmetres per hora.

Augmenteu la distància
És un dels millors salvavides. Quan porteu una caravana, heu de deixar encara més espai respecte al cotxe que us va al davant que si no la portéssiu. Per quin motiu? Doncs perquè, si haguéssiu de fer una frenada d´emergència, us faria falta més distància per evitar una indesitjada col·lisió. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook