Gent DT / Motor

Alaskan, la "pick-up" versàtil de Renault

31.07.2016 | 04:00
Alaskan, la "pick-up" versàtil de Renault
Alaskan, la "pick-up" versàtil de Renault

No és la "pick-up" de color taronja amb què Quim Masferrer ha recorregut la Catalunya rural (i Formentera, recentment) en el seu programa de TV3 "El foraster". Però respon al mateix tipus de vehicle, una camioneta que té una part del darrere descoberta per col·locar-hi qualsevol càrrega.
Renault també vol la seva quota de mercat en els models "pick-up" quatre per quatre, així que la marca afegeix una nova opció a aquest segment amb l´Alaskan.

L´ús que els conductors donen a aquesta tipologia d´automòbils, les "pick-up", ja va més enllà del mer transport de mercaderies. Des de fa molt temps, aquestes camionetes s´han pensat tant per als moments d´oci com per als desplaçaments diaris. Així, les marques cuiden fins a l´últim detall del disseny d´aquests vehicles i la proposta de Renault n´és un exemple.

Una tona de càrrega
La "pick-up" que ara Renault posa sobre l´asfalt, l´Alaskan, compta amb una càrrega útil d´una tona. Parlem d´una camioneta que té capacitat de tot terreny i un motor Renault de 2,3 litres dCi.
A nivell estètic, el nou Alaskan es basa en la darrera versió del Nissan Navara. L´Alaskan, per això, presenta un frontal diferent. A més, entre les altres propietats de què disposa la nova camioneta de Renault, n´hi ha algunes que resulten bastant inhabituals entre les "pick-up". Per exemple, l´existència de seients amb calefacció i amb suport per a les lumbars.

Tot sense oblidar l´espai del darrere de la camioneta, és a dir, la zona reservada a la càrrega. A aquesta zona Renault inclou un sistema de subjecció mitjançant raïls integrats i una sèrie de ganxos per posar allò que transportem de forma còmoda i segura.

A banda, la marca francesa brinda als possibles conductors de la Renault Alaskan molts accessoris i opcions que els permetran personalitzar aquest automòbil.

Encara no hi ha una data perquè Renault comercialitzi la moderna camioneta a Espanya. La firma la vendrà primer a l´Amèrica Llatina, on les "pick-up" tenen una implantació més forta que a Europa. En concret, el vehicle sortirà primer al mercat de Colòmbia. L´Alaskan es la segona "pick-up" de Renault després del llançament de la Duster Oroch.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook