Gent DT /

Un Beetle per gaudir al damunt de la sorra

25.07.2016 | 19:05
Un Beetle per gaudir al damunt de la sorra
Un Beetle per gaudir al damunt de la sorra

La marca Volkswagen no deixa pas que el sentiment de nostàlgia s’apoderi dels fidels seguidors d’un dels seus cotxes més emblemàtics. Per això, la companyia alemanya ha tornat a renovar un dels seus cotxes més icònics, el mític Beetle o “escarabat”. La saga d’aquest automòbil continua després que Volkswagen llancés, ja l’any 1998, el New Be-etle, una versió modernitzada d’aquell popular quatre rodes que va triomfar, sobretot als Estats Units, passada la Segona Guerra Mundial.

Ara, la firma ens presenta el Beetle Dune, que com el seu mateix nom indica està fet per viatjar sobre les dunes. Bé, potser no caldrà viatjar sobre el desert per provar la versatilitat d’aquest vehicle. Però allò important és el concepte que Volkswagen ha ampliat el radi d’acció de l’escarabat per adaptar-lo a tot tipus de terrenys més enllà de l’asfalt, ja siguin pistes de muntanya o camins.

“Crossover”
El motiu de tanta adaptabilitat del Beetle Dune rau que la nova versió del vehicle el converteix en un “crossover”, és a dir, un cotxe que per les seves característiques no només ens permet de conduir-lo per carretera. El nou Beetle Dune es presenta més robust. Hi ha més distància del vehicle en relació amb el terra, un pas de roda més ampli i de color negre, i uns paraxocs individuals amb difusors per al frontal i la part del darrere, a més d’uns faldons revestits (els faldons són la part de baix de la carrosseria que queda entre les rodes davanteres i les posteriors). Totes aquestes característiques ajuden que el cotxe s’adapti a tot tipus de diferents terrenys.

Un record per al “buggie”
El Beetle Dune està disponible en dues versions, la cupè i la cabriolet o descapotable. I ho fa en diferents colors (blanc, negre, negre profund, a banda dels metal·litzats groc “sandstorm”, bronze obscur, gris platí i plata clar).

Amb aquest model, la saga Beetle, de Volkswagen, també evoluciona a un nivell estètic, i ho fa amb algunes reminiscències visuals dels famosos “buggies”.

D’aquest vehicle, també en cal destacar l’equipament, que ofereix prestacions com el “leaving home” i el “coming home”, que fa que, amb el cotxe aparcat, els llums exterior del vehicle ens il·luminin perquè ens hi veiem per acabar d’arribar a casa (“coming home”) o quan anem de casa fins a l’automòbil (“leaving home”).
El nou Beetle es presenta en dos motors TSI de benzina de 150 i 220 cavalls (CV), a més d’un motor dièsel de 150 CV. Tots ells incorporen el sistema de recuperació d’energia de la frenada.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook