Gent DT/Reportatge
Carmina Rodellar, directora de l'Escola pública El Vallès

"He sabut treure'n la part positiva i aprofitar la solteria"

20.07.2016 | 04:20
"He sabut treure'n la part positiva i aprofitar la solteria"
"He sabut treure'n la part positiva i aprofitar la solteria"

Què significa ser soltera?
Pot tenir connotacions negatives però penso que la solteria és una opció de vida positiva. He sabut aprofitar els avantatges de la meva condició, com ara viatjar, tenir la meva vida independent i no haver de dependre de ningú. El meu le-ma és: gaudeix del que tens i no et lamentis del que no tens.

És soltera convençuda?
En absolut. Mai m´he negat a tenir parella i per això segueixo el meu camí en solitari. La vida m´ha portat fins aquí i ho he sabut aprofitar al màxim. No me´n queixo.

Soltera és sinònim de solitud?
No, perquè no t´aïlles sinó que et comuniques molt més amb la gent. Ho he comprovat en els viatges que he fet. Si vas sola et relaciones molt més. He sabut treure la part positiva de la meva situació. Jo diria que avui en dia, en una dona que treballa, solteria és sinònim de llibertat.

A quina edat va marxar de casa?
Va ser cap al 1990, amb 29 anys, quan vaig aprovar les oposicions de mestra i vaig obtenir plaça en una escola. Abans havia treballat d´auxiliar administrativa en un jutjat. Tenir una feina fixa em va animar a invertir en una casa.

L´actitud de la societat ha canviat cap a les dones solteres?
Bé... La societat està muntada per a la vida en parella i que una persona visqui sola sembla estrany. La gent del teu entorn sempre té curiositat per si vius amb algú o no. Encara haig de respondre a la pregunta de si tinc parella. És un tòpic a totes les reunions familiars. Ara ja no es repeteix tant. Sempre responc que estic molt bé així.

En l´àmbit professional les solteres poden escalar més posicions?
En la meva professió, no tenir càrregues familiars no influeix per accedir a la direcció d´una escola. Però és innegable que una soltera té més hores lliures. Amb tot, intento marcar-me un horari i no estar tot el dia pendent de la feina. Tinc vida fora de l´escola.

Quines activitats fa?
Surto molt a caminar. He practicat esgrima (aquest any no, a causa d´una lesió). Els dimarts faig "sofing" (llegeixo, miro la tele o descanso al sofà).

Participa en trobades de singles?
En absolut. No he fet mai sortides amb singles perquè són grups on la gent va a lligar i buscar parella.

Viatja sola o en grup?
En viatges organitzats, però sola. Fa tres anys vaig fer el Camí de sant Jaume i en molts trams sola, la qual cosa em va permetre conèixer gent de diferents països. L´experiència de viatjar és molt més enriquidora perquè no has de negociar amb ningú. Aquest estiu faré trekking a les valls del Caucas, a Geòrgia, amb un grup que encara no conec. Vaig a l´aventura.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook