Gent DT / Motor

Dinamisme estètic al Renault Clio RS

17.07.2016 | 04:00
Dinamisme estètic al Renault Clio RS
Dinamisme estètic al Renault Clio RS

La marca Renault ha incrementat la seva gamma Sport amb un nou model d’un dels seus cotxes més populars, el Clio, que en aquest cas la marca francesa ha batejat com a RS. D’entrada podem dir que aquesta nova aposta de Renault compta amb un motor 1.6 de benzina. I també que es presenta amb tres versions diferents, en funció de l’ús que vulguem donar a un automòbil que disposa d’una línia molt esportiva.
D’una banda, ens trobem amb la versió Sport. Aquesta proposta disposa d’unes llantes de 17 o 18 polzades i és un model que, sobretot, busca ser polivalent. Es tracta, en definitiva, d’un Clio RS pensat perquè l’usem cada dia.

A mig camí entre la conducció a la carretera i al circuit apareix la versió Cup. Les seves llantes són de 18 polzades i compta amb un xassís més rígid.

En tercer lloc hi ha la versió Trophy, que ja s’encara molt més al fet que siguin pilots professionals els qui n’agafin el volant. La línia del Trophy pot considerar-se, doncs, la més esportiva de totes. De ben segur que, per aquest motiu, els dissenyadors de Renault han rebaixat dos centímetres la part del davant d’aquest cotxe en relació amb les altres versions del Clio RS. El mateix han fet amb la part del darrere, minvada en un centímetre. Han conferit així estètiques diferents a un automòbil que persegueix uns usos diversos.

Els llums, un atractiu
En qualsevol d’aquestes tres versions, crida l’atenció com de bé aquests cotxes aconsegueixen que a la carretera es faci de dia quan encara és de nit. La raó és que el nou Clio RS incorpora un sistema d’il·luminació anomenat RS Vision. En què consisteix? En un mecanisme d’il·luminació a base de llums led multireflectors. A Renault indiquen que l’RS Vision té la forma d’una “checkered flag”, és a dir, la bandera de quadres negres i blancs que als circuits de cotxes indica el final d’una carrera d’automòbils.
A aquesta aparença singular, dinàmica i esportiva del sistema d’il·luminació se sumen les prestacions en concret que l’acompanyen. En aquest sentit, la tecnologia led uneix les funcions de far per a quan hi ha boira, d’il·luminació a l’interior de les corbes, de llums de posició i de fars de llarg abast.

En definitiva i a la pràctica, tots aquests avenços tecnològics aplicats a la il·luminació busquen que el conductor tingui una millor visió nocturna. La forma del sistema d’il·luminació contribueix a fer que la part de davant del vehicle sembli més ampla. Renault també aconsegueix aquesta impressió amb un paraxocs singular.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook