Gent DT / Reportatge

"És una manera de coneixer-te i obrir-te a l'altre gent"

10.07.2016 | 13:11
Ana López durant el camí de Sant Jaume.
Ana López durant el camí de Sant Jaume.

Ana López. Mestra d'escola.

Quantes vegades ha fet el camí?
Vaig començar al 2001 i, des d’aleshores, cada Setmana Santa. Tots a peu menys un cop que el vaig fer en bicicleta, però no em va agradar perquè no el vius tant.

Què el va portar a fer-lo?
Una amiga em va regalar un llibre de Paulo Cohelo que parla sobre el camí. A més, en aquells moments passava per una temporada difícil a causa de la malaltia de la meva filla.

Com va ser aquell primer viatge?
Vaig fer del que es diu de pelegrina, pelegrina. És a dir amb motxilla, caminant i dormint en albergs. Amb el pes vaig pagar la novatada. De fet hi ha una frase que diu: “En el camino te pones el peso que debes llevar”, i quan agafes experiència vas traient pes.

Què el va enganxar?
Vaig descobrir moltes coses i era una manera de desconnectar i relaxar-me. Però hi ha una història molt més profunda. Aquell camí, el feia per la meva filla i en un alberg vaig conèixer un noi amb el qui, parlant, vaig descobrir que patia la mateixa malaltia. Va ser com una bufetada i un petit miracle.

Millor sol o en grup?
Sol. És una manera de conèixer-te a tu mateix i d’obrir-te molt a l’altra gent. Però mai el fas sol.

De què li ha servit?
Cada cop que hi vaig creixo com a persona. Hi ha un abans i un després després del camí? I tant. He canviat molt i he crescut molt.

El recomana?
Amb els ulls tancats. I sol, amb motxilla i tren. Res de comoditats.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook