Gent DT / Converses
Diana Burlacu, autora de la novela "Las dimensiones de África"

"El sexe és el més normal del món"

03.07.2016 | 04:00
"El sexe és el més normal del món"
"El sexe és el més normal del món"

Diana Burlacu és una dona de Moldàvia de 30 anys d’edat i que en porta més de vuit vivint a Terrassa. És coneguda per haver regentat l’establiment Diane Love, dedicat a l’erotisme i al tupper-sex. Quan va quedar embarassada de la seva primera filla va escriure el llibre “Las dimensiones de África”, amb una trama “romàntica i eròtica” ambientada a Terrassa.

Com és que va acabar instal·lant-se a Terrassa?
En un principi, jo vaig venir aquí de vacances, per passar-hi quinze dies. Però em va agradar molt Terrassa, el seu clima, que és molt diferent al del meu país, i vaig conèixer el que seria el meu marit, un advocat de la ciutat, i més endavant ens vam casar.

Per què va decidir regentar una botiga eròtica, Diane Love, que es trobava al carrer de Cervantes?
Durant una època vaig treballar en una botiga eròtica de Sabadell i després vaig passar a dirigir el meu propi establiment, Diane Love, perquè és un tipus de negoci que m’agrada i que funciona, sobretot les reunions de tupper-sex. En feia com a mínim tres a la setmana amb grups de quinze o vint persones, i també a festes, restaurants i a cases particulars. Però ho vaig deixar en quedar-me embarassada de la meva primera filla.

Per què?
Perquè em va costar molt quedar-me embarassada. Finalment, va ser possible gràcies a un tractament in vitro, però em resultava impossible atendre de manera adequada la botiga. Vaig optar per tancar-la.

I ara torna a estar embarassada.
Sí, i estem molt contents, és clar.

Mentrestant va escriure el seu primer llibre, “Las dimensiones de África”. Com va sorgir la idea de fer-lo?
D’entrada em van inspirar molt les experiències que els clients de la botiga em van anar explicant durant els dos anys en els quals la vaig mantenir oberta al públic. Pensi que jo no tenia res a veure amb aquest negoci. Jo sóc llicenciada en Econòmiques i vaig anar introduint-me a poc a poc, a través de Diane Love, en el món dels productes eròtics. Havia llegit “Cinquanta ombres d’en Grey”. Em va semblar interessant i vaig pensar que podia fer un llibre similar, però partint d’un llenguatge diferent i propi i basant-me en les meves experiències a la botiga.

Com definiria “Las dimensiones de África” la seva pròpia autora?
És una novel·la romàntica i eròtica, en la qual apareixen moltes coses meves; per exemple, les reunions de tupper-sex. La història succeeix aquí, a Terrassa, i la protagonista és una noia, Àfrica, que s’enamora, després es casa i al final opta per ser bisexual. Però, a diferència de moltes altres novel·les d’aquest estil, i amb un llenguatge senzill, incideixo molt en el tupper-sex i detallo amb precisió com són les joguines eròtiques.

Què hi surt, de Terrassa, a la seva obra?
La Plaça Vella, Parc Vallès o la Mola. I també hi apareixen Matadepera, Barcelona, Montserrat i la platja. A mi, m’agrada molt Terrassa. Aquí hi ha unes tradicions que no se celebren al meu país, com ara el Nadal, la cavalcada de Reis o el Carnestoltes, que em semblen molt interessants. És una ciutat tranquil·la, amb molts parcs i places i un ritme de vida que m’atrau.

Qui participa més en les reunions de tupper-sex? Els homes o les dones?
És una activitat que es pot dirigir tant a dones com a homes, per igual, o bé a parelles de tot tipus. El sector de la població al qual s’adreça és més aviat la gent a partir dels 40 anys d’edat; els més joves no hi participen tant, probablement per una qüestió de poder adquisitiu. Pensi que un vibrador, per exemple, pot arribar a costar 160 euros. Aquests no són uns productes barats. Però són molt adequats per sortir de la monotonia i provar noves fantasies. En aquest sentit, l’ús de lubricants i de cremes és ideal per ampliar el camp personal de les experiències sexuals.

Com creu que es viu avui el sexe a la nostra societat?
La gent utilitza més del que sembla les joguines eròtiques. Malgrat tot, el sexe segueix sent un tabú en el sentit que, a la gent, li fa por parlar-ne. A Moldàvia, on són molt habituals les infidelitats amoroses, són més oberts a l’hora de parlar de sexe, i això que allà no hi ha botigues eròtiques. A Espanya, no. Aquí la gent es talla quan surt el sexe a la conversació, i no hauria de ser així perquè tothom el practica i és el més normal del món.

I com és Moldàvia?
És un país petit on la vida és més barata que aquí i que inverteix molt en educació. Malauradament, és un lloc força corrupte. Una cosa que m’agrada de Moldàvia són els seus horaris, ja que, a diferència d’Espanya, la jornada laboral i a les escoles és intensiva. Des del meu punt de vista, la pausa que es fa aquí de dues o tres hores per dinar impedeix dur a terme una bona vida familiar, perquè arribes a casa a les nou o les deu del vespre i ja no tens temps per a res; només per sopar i dormir.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook