Cursets de recuperació de punts que volen reeducar

27.06.2016 | 04:00
Els conductors recorden a les classes tot allò que no han de fer.
Els conductors recorden a les classes tot allò que no han de fer.

La detracció de punts no és per a tota la vida. Assistir a un curs de reeducació viària representa la seva recuperació. En aquests deu anys han acudit 503.291 persones, dels quals el 56% era per tornar a tenir el carnet de conduir.
D’aquests, el 55% dels alumnes han anat per sentència judicial i el 45% per haver esgotat tots els punts. Per a la DGT el caràcter reeducador vial que tenen aquestes sessions es constata perquè molts conductors modifiquen el seu perfil i redueixen notablement el nombre d’infraccions.
No obstant això, el carnet per punts no sempre ha penalitzat. L’any 2009 els conductors que tenien un saldo de dotze punts i que no van cometre cap imprudència amb detracció de punts van rebre l’1 de juliol dos més. Una mesura que, en total, va beneficiar 21 milions de persones. Tres anys més tard, el 2012, tots aquells que no van cometre cap infracció van ser premiats amb un més, quasi 17 milions de conductors, per la qual cosa van arribar a la xifra màxima de quinze punts.
L’organisme que regeix quines autoescoles poden o no organitzar els cursos és la Confederación Nacional de Autoescuelas.

Recuperar els punts i el permís?
Si el conductor vol recuperar fins a sis punts, cal que assisteixi a un curs de sensibilització i reeducació vial de 12 hores lectives. Això sí, només podrà participar una vegada cada dos anys o cada any si és conductor professional. Tanmateix, si han passat dos anys i no ha estat sancionat en ferm amb pèrdua de punts i ara han estat multats amb una parcial poden recuperar la totalitat. No obstant això, si alguns dels punts perduts han estat com a conseqüència d’una infracció molt greu, pot recuperar-los tots en tres anys. Ara bé, si el crèdit inicial s’ha esgotat i el conductor ha rebut una notificació que declara la pèrdua administrativa del permís de conduir i per obtenir-ne un de nou ha d’assistir a un curs de sensibilització i reeducació vial, de 24 hores de durada. Amb tot, si ha transcorregut el termini de durada de la pèrdua de vigència (6 mesos per als conductors en general i 3 mesos per als professionals), haurà de superar una prova teòrica que versarà sobre els continguts del curs realitzat. El permís que s’obtingui disposarà d’un saldo inicial de 8 punts.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook