Dossier Assegurances

Requisits en la formació i el desenvolupament professional

20.06.2016 | 04:00
El producte assegurador garanteix protecció a les persones.
El producte assegurador garanteix protecció a les persones.

La directiva IDD exigeix que es compleixin els requisits en matèria de formació i desenvolupament professional permanent, per tal de mantenir un grau d´eficàcia adequat que correspongui a la funció que realitzen al mercat els següents professionals: els intermediaris d´assegurances i reassegurances, els empleats de les empreses d´assegurances i reassegurances, i els treballadors dels intermediaris d´assegurances i reassegurances.
La Fecor, la Federació d´Organitzacions Professionals de Corredors i Corredories d´Assegurances d´Espanya, recorda que aquesta obligació no s´exigirà a totes les persones físiques que treballin en una empresa d´assegurances o reassegurances o un intermediari i que exerceixin una activitat de distribució d´aquests productes. Però sí s´exigiran a una proporció rellevant de persones, en el marc d´aquelles empreses, responsables de la distribució d´assegurances i reassegurances.

Les condicions de les pòlisses
Pel que fa a la formació, es promouran els coneixements professionals dels intermediaris i intermediaris d´assegurances complementàries i dels empleats d´aquestes empreses, per mantenir-se al nivell de la complexitat de les seves activitats. La Fecor remarca que "cal exigir que els intermediaris d´assegurances complementàries coneguin les condicions de les pòlisses que distribueixen, així com les normes per tramitar sinistres i queixes".
Totes aquestes persones hauran de tenir, almenys, quinze hores de formació o desenvolupament professional a l´any, en funció de cada especialitat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook