GentDT/Salut&Bellesa

Pell sana amb una bona higiene facial

19.06.2016 | 04:00
La neteja de la cara és un dels protocols de bellesa més importants per a una bona imatge i per tant no ens l´hem de saltar.
La neteja de la cara és un dels protocols de bellesa més importants per a una bona imatge i per tant no ens l´hem de saltar.

Al matí, abans d’aplicar-nos la hidratant i el maquillatge, i, a la nit, per exfoliar la pell i ajudar-la que respiri. La neteja facial és un dels hàbits imprescindibles si volem gaudir d’una pell sana, jove, lluent i ben cuidada. És important mantenir sempre una pell neta perquè així els productes cosmètics penetrin bé i puguin actuar per aconseguir els resultats desitjats.
Els experts en estètica professional aconsellen dedicar deu minuts cada nit a la higiene facial per eliminar el maquillatge, la suor i les restes de pol·lució de l’ambient que s’han acumulat als porus de la pell. Realitzant una bona neteja diària la pell respira i millora la seva renovació cel·lular, raó per la qual els dermatòlegs la consideren com el millor secret de bellesa. Tot i així, és un dels protocols que més ens oblidem de complir, segons recorden.

Quins cosmètics fer servir?
A l’hora de triar quins dermocosmètics són més adequats a la nostra pell és important rebre assessorament d’un especialista. Per a la higiene facial és recomanable utilitzar productes que no danyin els teixits i que tinguin un efecte reparador i calmant, així com antioxidant. La gamma Essentials, per exemple, conté una fórmula de prebiòtics que estimulen la flora cutània i reforcen els mecanismes de defensa de la pell, a més dels minerals procedents de la flor edelweiss.
Montibello, una altra de les firmes de confiança, amplia aquest estiu una renovada línia d’higiene cutània, Facial Essentials, amb Revitalising Facial Scrub, un exfoliant facial d’última generació i delicada textura gel amb doble acció renovadora. Accelera el procés de renovació i d’eliminació natural de les cèl·lules mortes de l’epidermis i millora la flexibilitat de la superfície cutània. El resultat és una pell suau, lluminosa i uniforme.
La quinoa és un ingredient de moda que també s’ha introduït amb èxit als exfoliants de nit. És el component estrella de Nightly Refining Micro-peel Concentrate de la firma Kiehl’s. El resultat, d’una pell més tonificada i hidratada, és semblant a un peeling químic, com afirmen des de la marca.
L’aigua micel·lar és un altre dels cosmètics que recomanen els professionals, en especial per evitar irritacions de la pell. Es tracta d’una aigua formulada amb micel·les o molècules que atrauen la brutícia i sèu facial per afavorir la seva eliminació. Els laboratoris Avène proposen un pack de llet netejadora, loció gel i escuma indicat per a pells sensibles.
L’aigua de coco, un altre dels ingredients de moda, també té importants propietats per a la bellesa de la pell. Hi ha centres de bellesa que utilitzen Evanesce Crème, un cosmètic amb oli de coco orgànic ideal com a desmaquillador i regenerador.
En definitiva, netejar, hidratar i reparar són els tres passos que hem de seguir si volem anar per la vida amb bona cara.

Aliments que ens aporten bellesa
Si volem lluir una pell radiant i ben hidratada a l’estiu també hem de tenir cura de la dieta. Són ideals les fruites de temporada com el meló i la síndria i els plats de sopes fredes com el gaspatxo amb tomàquet i cogombre. Tots aquests aliments destaquen per les seves propietats antioxidants, que actuen davant dels enemics de la joventut de la pell: els radicals lliures.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook