Dossier

Una revisió és clau per la vida del cotxe

13.06.2016 | 04:00
Els tallers mecànics ofereixen un treball de reparació i revisió dels vehicles de total garantia.
Els tallers mecànics ofereixen un treball de reparació i revisió dels vehicles de total garantia.

Amb l’arribada de l’estiu, són moltes les persones que opten pel cotxe com a mitjà de transport. Sense cap mena de dubte, aquesta és l’època de l’any en la qual es porten a terme més desplaçaments per carretera. Així doncs, cal tenir en compte una sèrie de recomanacions, especialment dirigides a les persones que agafaran el volant del seu vehicle per tal de conduir-lo cap a la destinació de vacances elegida.
La principal és que abans de marxar revisem el nostre cotxe. Si el desplaçament que volem realitzar és més aviat llarg, haurem de comprovar quin és l’estat tècnic del nostre vehicle, sobretot si durant els mesos anteriors l’hem utilitzat molt per anar cada dia a la feina o per acompanyar els fills a l’escola, per exemple. I el més adequat és portar el cotxe a un taller professional perquè la revisió es porti a terme amb tots els requisits exigibles.
En aquest sentit, el Gremi de Tallers de Reparació d’Automòbils de Terrassa i Comarca recorda que qualsevol consulta a un expert serà beneficiosa per al cotxe. Mereix la pena efectuar un repàs a elements tan fonamentals com ara la pressió dels neumàtics, els nivells i les llums. També als frens, que han de funcionar correctament per evitar-nos qualsevol possible ensurt, així com comprovar la direcció del cotxe i el nivell de l’oli.
Per un altre cantó, és convenient regular de nou la posició dels seients i comprovar el bon ús dels cinturons de seguretat.

Evitar averies
Amb un cost mínim, en definitiva, els tallers agremiats realitzen aquests dies revisions d’aquest tipus, adreçades a la posada a punt del cotxe de cara al període de vacances. D’aquesta manera, el viatge es podrà fer amb confiança i seguretat. Hem d’evitar en la mesura del possible que una avaria no ens espatlli les vacances. Perquè molts problemes en els desplaçaments d’estiu podran obviar-se si abans hem tingut la precaució de portar el cotxe a revisar.
I és que les revisions periòdiques són clau per garantir la vida del cotxe. Respectar els terminis previstos pel fabricant i aquells que siguin propis de cada vehicle permetrà un major rendiment i millorar la seva vida útil. A mesura que es van recorrent quilòmetres, òbviament, les peces del cotxe es van desgastant i alguns fluids experimenten fuites naturals. Així suceeix en l’oli del motor, el líquid refrigerant o el gas que refrigera el circuit de climatització. Els tallers mecànics agremiats ofereixen solucions de manteniment adaptades a les necessitats dels clients i dels seus automòbils.
Si detectem un indici de qualsevol problema al vehicle, el millor que podem fer és apropar-nos fins al garatge de confiança amb la finalitat de consultar amb un expert, que seguirà les indicacions corresponents recollides al llibre de manteniment del fabricant i realitzarà un treball de total garantia.
Per acabar, un consell relatiu a l’aire condicionat, un element protagonista en els cotxes a l’estiu. La temperatura del vehicle és molt important en aquesta època de l’any. L’ideal es que oscil·li entre 22 i 23 graus. Així, a més, s’estalviarà combustible.

Descansar cada dues hores
Quan marxem de vacances amb la família i el desplaçament sigui llarg, cal tenir en compte que s’ha de descansar cada dues hores, aproximadament, i que no per conduir-ne cinc de seguides arribarem abans a la nostra destinació. Aprofitant la parada cada dues hores, s’ha de sortir del vehicle, estirar les cames, prendre alguna beguda refrescant i, per tant, descansar de la conducció. Si conduïm molt temps seguit la capacitat dels nostres reflexes disminueix, i aquesta és una bona forma de recuperar-los.
Consumir aliments lleugers, d’altra banda, és una recomanació bàsica durant la conducció. I la hidratació és important. No hem d’oblidar-nos de portar begudes refrescants i aigua per prendre durant el viatge. També hem de tenir present la necessitat d’evitar els àpats abundants quan fem una parada i dinem en un restaurant. Qui condueixi, sobretot, es sentirà millor durant el viatge. I, finalment, la vestimenta que portem ha de ser lleugera.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas