Detalls dels que no ens hem d'oblidar

13.06.2016 | 04:00
Fer un manteniment preventiu del cotxe és fonamental.
Fer un manteniment preventiu del cotxe és fonamental.

El Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) ofereix també diversos consells als conductors. Un és el de recopilar els papers del cotxe. “És organitzar la documentació en una mateixa funda i així la podrem trobar ràpidament. Aprofiteu per fer neteja, no cal que guardem el rebut de l’any 90, per exemple”.
Cal que portem la següent documentació: el permís de conduir, el permís de circulació del vehicle o l’autorització provisional expedida per Trànsit, la targeta de les característiques tècniques del vehicle, i l’informe favorable de la ITV i l’adhesiu, en el cas que el vehicle ja l’hagi hagut de passar. També és bo portar al vehicle la documentació sobre l’assistència mecànica contractada, per si la podem necessitar en qualsevol moment.
Una altra qüestió que recomana el RACC és optimitzar el maleter i col·locar l’equipatge de forma intel·ligent i sensata. Convé començar per les maletes grans i acabar amb els objectes petits. Recordem que com més pes, més gasolina gastarem.

El carregador del mòbil
Tampoc no ens hem d’oblidar dels carregadors de mòbils i bateries externes, si en tenim. Un mòbil amb la bateria ben carregada ens pot fer molt servei si, malauradament, patim una avaria allunyats dels nuclis habitats. A més, serà bo definir la ruta que realitzarem en el nostre GPS i fixar correctament aquest aparell al suport del cotxe.
Per últim, és aconsellable revisar l’estat del trànsit i la previsió del temps, així com cercar la ruta idònia per esquivar l’operació sortida.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook