GentDT/Oci

Amb el bon temps sortim de casa

12.06.2016 | 04:00
Amb el bon temps sortim de casa
Amb el bon temps sortim de casa

L´arribada del bon temps i l´imminent final de curs porten a pensar inevitablement en les activitats a l´aire lliure. Ve de gust sortir de casa per practicar esports, jugar al parc, anar en bicicleta, banyar-se a la piscina, passar un cap de setmana al càmping o simplement fer un passeig o un pícnic amb la família.
Els més petits es poden apuntar a campus d´estiu o a casals i també anar de colònies. També hi ha qui pot optar per fer cursos intensius i aprendre algun idioma o a tocar algun instrument o a fer alguna manualitat, ja que durant l´any no té el temps suficient per fer-ho.
Però el que ve més de gust és sortir de casa a descobrir llocs nous, a practicar algun esport, sigui més tradicional o de risc, o passar uns dies de relax amb la família. Pels més actius hi ha tota mena de possibilitats, des d´anar en bicicleta o a fer natació fins a l´aventura del ràfting o el puenting, sense oblidar els que estan més de moda, com el kitesurf o el padelsurf.

Mar i muntanya
Un altre dels clàssics són les sortides a la muntanya per anar amb un 4x4, fer paracaigudisme, sortir d´excursió o fer una acampada a l´aire lliure durant tota una nit. I no es poden oblidar els llocs de costa. El mar és el rei de l´estiu i com a tal, les ofertes són infinites: des d´anar amb piragua fins a gaudir amb els més petits de les atraccions a dintre l´aigua, fer submarinisme, anar amb vaixell, practicar l´innovador flyboard així com el surf o el windsurf o també anar a un càmping.

Amb total llibertat
També es pot viatjar en autocaravana. I és que si viatjar en si és sempre una fantàstica lliçó per a l´aprenentatge dels infants, que s´uneix al joc i a l´oportunitat de conèixer altres persones, estar en contacte amb la naturalesa i conèixer llocs d´interès, fer-ho així és encara més especial. Els nens poden anar amb "la casa mòbil" i acaben sent els qui més gaudeixen.
Quan es viatja amb fills cal tenir en compte alguns dels avantatges de fer-ho en caravana, com el fet de tenir-ho tot inclòs dins del mateix habitacle. A més, és una fantàstica oportunitat per reforçar els vincles familiars.
Anar de càmping amb caravana ofereix seguretat, tranquil·litat i comoditat, ja que s´està en el mateix espai i permet sentir-se com a casa, dormir al mateix llit i preparar, si es vol, el mateix menjar cuinant els plats preferits. I tot al ritme que es decideixi.
A més, també permet portar més equipatge i altres gadgets, com bicicletes, un al·licient per poder practicar algun esport a l´estiu, que sempre va bé. Així es poden fer rutes per descobrir llocs nous, tant si s´està a la platja com si s´està a la muntanya. L´únic que canviarà seran el tipus de vehicles que s´escolliran per cada lloc. Tota la família podrà passar Aixa grans moments que segur que faran d´aquella sortida un moment inoblidable per tots.

Per fer almenys un cop a la vida
Vol en globus. A Barcelona mateix s’ofereix l’oportunitat de gaudir d’aquest viatge a primera hora del matí. Es poden observar unes vistes espectaculars de Catalunya des d’altures de fins a 900 metres. Un vol emocionant que dura entre 1 i 1,5 hores, durant les quals es gaudirà de la llibertat i tranquil·litat que proporciona estar surant en l’aire.
Excursions a vela. Moltes poblacions de Catalunya ofereixen la possibilitat de fer sortides amb vaixells de vela, des de passejos per gaudir una estona amb la parella o els amics fins a una sortida de tot un dia per descobrir la costa. A més, hi ha diversos llocs on es pot escollir l’opció de dormir a bord, una experiència inoblidable.

Consells per viatjar amb nens
Entreteniment. Portar jocs preparats per viatjar com endevinalles, cançons i altres tradicionals.
També els bàsics com pilotes, cubs i pales , cartes, colors per pintar… Als fills grans se’ls pot confiar una camera de fotos.
Seguretat. Portar una farmaciola amb el més bàsic. Tenir preparada tota la documentació, tant la vostra com la dels fills. Portar menjar i beguda per si entra gana en qualsevol moment. Si es viatja de nit, procurar que dormin perquè estiguin descansats de dia
Coneixement. Explicar històries sobre el destí perquè facin una immersió més profunda.
Procurar que coneguin costums i tradicions del lloc perquè entenguin les diferencies culturals i les entenguin. Jugar amb altres nens o fer activitats amb altres famílies són bones opcions.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook