Tipologies

29.05.2016 | 04:00
Tipologies
Tipologies

Distrets i desorganitzats. Els símptomes acostumen a aparèixer a partir dels 6 anys i es manifesten en tots els entorns. En funció de la manifestació, pot ser de tres tipus.

1/ Transtorn Combinat. Inclou les tres manifestacions principals del TDAH, és adir, dèficit d’atenció, hiperactivitat i impulsivitat. Acostuma a ser el que es presenta amb més freqüència dels tres tipus existents.

2/Inatenció. Es caracteritza per la facilitat de distreure’s amb estimuls irrellevants, tendència a cometre errors per descuit, dificultats per oranitzar i enllestir tasques, incapacitat per posar atenció als detalls, oblits persistents en activitats diàries, problemes per escoltar, pèrdua freqüent d’objectes, evitar tasques que requereixen esforç mental...

3/Impulsivitat. O també tanstorn amb hiperactivitat, els qui ho pateixen solen presentar símpomes com moviments motors excessius, dificultat per romandre asseguts i estar-se quiets, tendència a jugar amb les mans o els peus, a remoure’s en el seient i a córrer o a enfilar-se per tot arreu en situacions en què es inapropiat fer-ho, parla excessiva o descontrolada, tendència a interrompre o a immiscuir-se en una situació aliena, facilitat per respondre sense haver escoltat completament la pregunta, dificultat per esperar el seu torn, tendència a actuar sense pensar ni sense avaluar les conseqüències de la conducta i poca o cap sensació de perill.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook