GentDT/Salut&Bellesa

Tatuatges: és possible eliminar-los?

29.05.2016 | 04:00
Hi ha qui després de tatuar-se, vol esborrar el dibuix
Hi ha qui després de tatuar-se, vol esborrar el dibuix

La cultura del tatuatge, cada cop més estesa entre els futbolistes, els personatges mediàtics i els joves en general, impulsa moltes persones a decorar amb tinta la seva pell. Des de petits missatges al turmell, el clatell o un dit (en forma d’anell) fins a il·lustracions més grans a l’esquena, el braç o qualsevol altra zona.
Però com totes les modes hi ha un dia que deixen de ser-ho. Hi ha qui decideix esborrar frases o noms del passat de la seva pell (en especial dedicades a antics amors) o que per motius de feina ha de renunciar a aquestes decoracions. Segons els experts, cinc de cada sis persones que es fan un tatuatge se’n penedeixen i decideixen treure-se’l cinc anys després. Antigament, s’utilitzaven mètodes més agressius però avui dia la tecnologia làser brinda la possibilitat d’eliminar un tattoo de forma segura i sense perjudicar la pell.
A Terrassa existeixen diferents centres especialitzats en decoració amb tinta de la pell i també en la seva eliminació. Parlem de Cherries Tattoo, Atomic Tattoo, Fora Tattoo o el centre de l’Acadèmia Colors. Tots ells utilitzen de forma segura una tecnologia específica.
La tècnica més usada per eliminar tatuatges de la pell és un làser que genera polsos d’energia amb una longitud d’ona específica. Actua només sobre les partícules de pigment de tinta que absorbeixen l’energia. Generalment per esborrar totalment els tatuatges són necessàries un mínim de quatre sessions de 30 minuts. Però la durada del tractament dependrà de molts factors com la mida del dibuix, la quantitat i tipus de tinta utilitzada, el color de la pell i la profunditat en què el tatuador ha dipositat els pigments.
També s’ha de tenir en compte que hi ha colors més resistents a les sessions làser, com el rosa, el groc i el blanc. Tampoc és tan efectiu aquest tractament d’eliminació en tatuatges recents. Els experts comenten que és millor esperar sis mesos perquè la pell estarà més preparada. Amb tot, els resultats del làser es poden veure des de la primera sessió. Aquest mètode no deixa marques a la pell, sempre que es protegeixi del sol i s’hi apliquin filtres i cremes regeneradores.

Arriben els tatuatges efímers
Per a aquells indecisos o els qui desitgen decorar-se amb tinta la pell només un cert temps als Estats Units ja estan estudiant el llançament dels tatuatges efímers. Un grup de joves de Nova York està experimentant amb una tinta especial que no serà per sempre i desapareixerà completament en un any. Ephemeral és el nom de la idea, d’una tinta que utilitza molècules de la pell més petites. El producte estarà llest al 2017.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook