La despesa se'n va per les finestres

29.05.2016 | 04:00
La despesa se'n va per les finestres
La despesa se'n va per les finestres

Entre un 20% i un 40% de la despesa d’aire condicionat s’escapa per les finestres. Un aïllament correcte facilita el refredament i evita que es malgasti energia. Per això, abans d’endegar l’aparell és recomanable que comproveu que les finestres i portes de la casa estiguin tancades. Un fet quotidià que passa desapercegut quan hi som, però aquest petit gran detall pot repercutir que la factura de la llum siguin asequible o inasumible.

Moltes possibilitats
Si voleu estalviar podeu adoptar mesures com triar un ventilador de sostre en comptes de la climatització, perquè la despesa econòmica es redueix fins el 98%; instal·lar l’aparell de refrigeració en un lloc on no toqui el sol i on l’aire circuli i, en cas de tenir un aparell d’aire condicionat, recordeu-vos de no posar-lo a la temperatura més baixa de l’habitual. La llar no es refrigerarà més ràpidament i, a més,malgastareu energia i no us oblideu d’apagar-lo si sortiu de casa. A l’hora d’anar a comprar un aparell d’aire condicionat recordeu-vos que els més eficients són és que tenen l’etiqueta A++++, que poden comportar un estalvi del 40% en consum d’energia.
Són equips que tenen un consum d’energia elevat si estan encesos les 24 hores, per la qual cosa és recomanable apagar-los de nit i quan marxeu de casa.
També és aconsellable clicar el botó d’eco (que redueix el consum fins un 30%) i el de “night”, que es desconnecta a la nit al cap d’unes hores de funcionament per contrubuir a l’estalvi.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook