Josep M. Sans: "Vaig simular una malaltia"

22.05.2016 | 04:00
Josep M. Sans és un metge internista jubilat i te avui 65 anys
Josep M. Sans és un metge internista jubilat i te avui 65 anys

Josep M. Sans és un metge internista jubilat i te avui 65 anys
Per què no volia fer la mili?
Per diverses raons: la meva resistència al caràcter obligatori de fer tasques que res tenien a veure amb un servei a la comunitat; el fet que fos un segrest practicat des d’una autoritat dictatorial allunyada del sistema democràtic, i que fos un cos armat netament contrari els meus principis on els estils que es prodigaven estaven basats en la vexació, l’autoritarisme i el crit.
I què va fer?
Era l’any 1976 i estudiava Medicina. Em vaig fer una revisió completa i em va sortir que tenia una malformació genètica a la cinquena vèrtebra lumbar, que té molta gent i que no ho saben. Es diu espina bífida i, entre altres coses, provoca eneuresi nocturna.
I ho va al·legar...
Sí. Vaig dir que em pixava a la nit. Em van ingressar a l’Hospital Militar de Barcelona i he d’agrair a uns veïns que em deixessin l’hule del seu fill, que ja estava treballat i tenia el rodal, que vaig portar quan em van ingressar. Vaig posar-hi molt de teatre i em vaig pixar unes quantes nits, un fet que costa moltíssim perquè quan dorms l’esfínter es tanca i no hi ha manera. Però pensava: a Melilla i amb els regulars, que és on m’havia tocat, o em pixo... I se m’escapava.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook